Veľký pomocník! Vďaka psovi Hugovi odhalili trenčianski colníci deväť drogových deliktov

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 13:21 • 2 min
Veľký pomocník! Vďaka psovi Hugovi odhalili trenčianski colníci deväť drogových deliktov

TRENČÍN – Za prvé štyri mesiace tohto roka odhalili trenčianski colníci deväť prípadov prevážania omamných a psychotropných látok. K ich vypátraniu výrazne pomohol štvorročný nemecký ovčiak Hugo.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu v Trenčíne Renáta Peťovská, Hugo je nielen poslušný, ale aj efektívny. S počtom deviatich úspešných zásahov je zatiaľ v tomto roku najúspešnejší na Slovensku. Väčšinou išlo o rastlinnú sušenú látku s podozrením, že ide o marihuanu, v jednom prípade išlo o hašiš.

 

"Najkurióznejší bol prípad, keď v škatuli vo vozidle bola pri prepravovanom čerpadle umiestnená striekačka s asi piatimi mililitrami tekutiny hnedej farby hustej konzistencie, ktorú služobný pes pozitívne označil. Vodič vysvetľoval, že vezie čerpadlo z opravy a v striekačke sa nachádza vazelína k tomuto čerpadlu. Pes ju ale jednoznačne označil ako omamnú látku," uviedla Peťovská.

 

Ako dodala, podozrivé látky boli väčšinou vo vnútornom priestore kontrolovaných vozidiel alebo v batožine či v bunde uloženej v priestore vozidla. Drogu našli aj v škatuľke od cigariet vloženej do ponožky, ktorá sa nachádzala medzi ďalšími osobnými vecami v cestovnej taške. Pri zachytených látkach boli často i ďalšie predmety naznačujúce použitie týchto látok, napr. drvička alebo podomácky vyrobená kovová fajka. Colníci pri prehliadke vozidla pri prekročení štátnej hranice našli i plynovú pištoľ, ku ktorej nemal majiteľ žiadne doklady.

Vo všetkých prípadoch colníci odovzdali zadržané osoby i podozrivý materiál policajtom na ďalšie konanie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies