Veľké horúčavy trápia viaceré oblasti Nemecka

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 06:46 • 2 min
Veľké horúčavy trápia viaceré oblasti Nemecka

OFFENBACH - Cez hranicu 37 stupňov Celzia sa v stredu vyšplhala ortuť teplomerov v Bad Nauheime v spolkovej krajine Hesensko, kde zaznamenali v ten deň najvyššiu teplotu na území Nemecka.

slovakia

left justify in out

Iba o dve desatiny stupňa menej namerali v dolnosaskom Barsinghausene a aj v Andernachu (36,5 stupňa Celzia) nebolo práve chladno.

 

Už v pondelok namerali v Nemecku najvyššiu teplotu (32,7 stupňa Celzia) práve v Bad Nauheime. V utorok sa na čele rebríčka lokalít s najvyššími teplotami usadil dolnosaský Lingen, kde zaznamenali teplotu 35,9 stupňa Celzia.

 

V Nemecku, kde nadchádzajúca noc prinesie mierne ochladenie, avšak vo veľkomestách sa neočakáva pokles teplôt pod hranicu 20 stupňov Celzia, sa obávajú lesných požiarov (najmä v Dolnom Sasku, kde rozhodli o preventívnych monitorovacích letoch v záujme ich prevencie či v Národnom parku Wattenmeer pri Severnom mori). V Sasku zasa bojujú s poklesom hladiny riečnych tokov a hroziacim nedostatkom pitnej vody. Zo Severného Porýnia-Vestfálska zasa hlásili vysoké hodnoty ozónu.

 

Hodnota platného absolútneho teplotného rekordu v Nemecku je 40,3 stupňa Celzia a pochádza z Kitzingenu v spolkovej krajine Bavorsko z roku 2015, keď ju tam namerali hneď dvakrát, v júli i v auguste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies