Velez-Zuzulovú na operáciu až v stredu, problém nie je v menisku

NETKY.SK • 2 December 2014, 12:52 • 2 min
Velez-Zuzulovú na operáciu až v stredu, problém nie je v menisku

BRATISLAVA - Veronika Velez-Zuzulová nemá poškodený meniskus, ale na operáciu kolena pôjde.

slovakia

left justify in out

Na predpokladanej rekonvalescencii sa veľa nemení a tak by mala stihnúť medzisviatočný slalom Svetového pohára v Semmeringu. Ak všetko pôjde štandardne, možno zostane dokonca len pri absencii v nedeľňajšej súťaži v americkom Aspene, odkiaľ sa predčasne vrátila do Bratislavy.
     

Slovenská lyžiarka sa minulý štvrtok zranila v USA počas tréningu. Pôvodne jej zámorskí špecialisti tlmočili potrebu operácie meniska, pondelňajšie vyšetrenia na bratislavských Kramároch túto diagnózu vyvrátili, ale utorňajšie odborné konzultácie ukázali nutnosť iného zákroku. "Meniskus by mal byť v poriadku, ale poškodená je zadná, väzová časť ľavého kolena. Veronika ide v stredu na operáciu, po troch až piatich dňoch jej vyberú stehy, po týždni od zákroku môže ísť na stacionárny bicykel a po ďalšom týždni by mohla koleno zaťažovať už na kondičnom tréningu. Takže po troch týždňoch by sa mala dostať na sneh a stačí jej pár dní na to, aby sa rozjazdila na slalomové preteky, ktoré budú 29. augusta," informoval TASR Róbert Magát, manažér tímu Veroniky Velez-Zuzulovej.
     

Slalomárska rutinérka určite nestíha druhú súťaž hustých bránok v Courcheveli, ak sa pôjde v plánovanom termíne 14. decembra. Ale alpský Svetový pohár kvária ako každú zimu problémy s počasím a francúzske stredisko čaká v najbližších dňoch inšpekcia FIS, organizátori čakajú na ochladenie, aby mohli svah patrične mechanicky zasnežiť. Ak by slalom v Courcheveli pre nevyhovujúce podmienky zrušili, do úvahy by pripadala náhrada vo švédskom Aare, nie je však isté či v rovnakom čase, alebo presun na iný termín, lebo nahrádzanie hrozí aj mužskému programu vo Val d'Isere, v rezorte, ktorý je "cez kopec". 
     

"Veríme však, že v Semmeringu už bude na štarte obhajovať svoj titul spred dvoch rokov," zdôraznil pre rakúske médiá bývalý pretekár Kilian Albrecht, spolupracovník Veronikinho tímu. Semmering sa medzi sviatkami strieda pri organizácii s Lienzom a predvlani tam slovenská lyžiarka slávila svoj prvý triumf v pretekoch SP.
       

Po Semmeringu sú v kalendári SP v krátkom intervale ďalšie tri súťaže, potom už nasledujú MS v USA. Na Nový rok je paralelný slalom v Mníchove, 4. januára klasické husté bránky v Záhrebe a 13. januára vo Flachau. Majstrovský slalom v Beaver Creeku je na programe 14. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies