Nigérijskí vedci objavili nový experimentálny liek na vírus eboly

NETKY.SK • 15 August 2014, 08:51 • 2 min
Nigérijskí vedci objavili nový experimentálny liek na vírus eboly

Moskva - Nigérijskí vedci objavili nový experimentálny liek na vírus eboly - epidémie ktorá v súčasnosti sužuje západnú Afriku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ministra zdravotníctva Onyebuchiho Chukwuho. Ako šéf rezortu uviedol na tlačovej konferencii, nový liek sa nazýva Nanosilver a budú ho testovať na ôsmich Nigérijčanoch, ktorí boli pozitívne testovaní na ebolu. 
      

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v utorok vyhlásila, že podávanie experimentálnych liekov na smrteľný vírus eboly je v súlade s etickým kódexom.Vypuknutie tejto zatiaľ neliečiteľnej choroby na západe Afriky označila OSN pred týždňom za núdzový stav. Podľa WHO si epidémia eboly vyžiadala v danom regióne už 1069 mŕtvych. Celkovo bolo potvrdených 1975 prípadov ochorenia.
     

Najhoršia známa epidémia eboly v dejinách sa začala vo februári v Guinei, odkiaľ sa rozšírila do Nigérie, Libérie a Sierry Leone. Choroba má úmrtnosť takmer 90 percent. Vírus eboly sa prenáša krvou alebo telesnými tekutinami pri priamom kontakte.
      

Medzi symptómy eboly patrí náhly nástup horúčky, malátnosť, bolesť svalov a hlavy, sucho v hrdle, zvracanie, hnačky, vyrážky, problémy s obličkami a pečeňou, a v niektorých prípadoch vnútorné aj vonkajšie krvácanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies