Vďaka tapetám doprajete nový nádych akejkoľvek miestnosti

NETKY.SK • 12 Február 2020, 11:30 • 2 min
Vďaka tapetám doprajete nový nádych akejkoľvek miestnosti

Či už sa sťahujete alebo len hľadáte jednoduché a cenovo nenáročné riešenie na vynovenie obývaných priestorov, ponúkame vám zopár rád, ako to úspešne docieliť.

slovakia

left justify in out

Konečne ste našli to pravé vysnívané bývanie v ideálnej lokalite a jediné, čo vám na nových priestoroch prekáža, je riešenie spálne? Fádne steny, tuctový a ošúchaný nábytok, navyše aj zle umiestnený a nič, čo by vás mohlo už na prvý dojem zaujať. Ako pretvoriť spálňu tak, aby získala nový nádych a riešenie bolo aplikovateľné aj pri sťahovaní do nového, ale aj nenáročnej renovácii už v obývanom interiéri?

 

S tapetami výsledky prídu okamžite

Výrazným a ľahko aplikovateľným prvkom sú tapety na stenu. Nielenže jednoznačne zmenia vizuál každej miestnosti, ale výrazne interiér aj oživia. Tapety do spálne sú ideálnym riešením, ako dosiahnuť zmenu pomerne rýchlo a cenovo nenáročne. Mnohé z nich sú navyše aj umývateľné a vodeodolné. Takýto dizajnový prvok ponúka nielen estetické využitie, ale oceníte aj jeho praktickú stránku. Ak sa radíte medzi tých nerozhodných a máte obavy, že vás tapety postupom času omrzia, vyberte si tie ľahko odstrániteľné. Pokiaľ ich budete chcieť neskôr nahradiť, nič vám v tom nebude brániť.

 

Zmeňte rozmiestnenie nábytku

Ak vám nábytok aj naďalej bezproblémovo slúži a nemáte v pláne ho nahradiť, skúste len zmeniť jeho umiestnenie. Predtým než začnete unáhlene a spontánne konať, je lepšie rozvrhnúť si, a zároveň aj znázorniť konkrétnu izbu po možnej zmene. Ak si totiž dané úpravy nábytku po jeho rozmiestnení nedokážete predstaviť vizuálne a posteľ by ste napríklad posunuli na opačnú stranu izby, časom by ste zistili, že na skriňu vám už nezostal priestor. Takýmto spôsobom máte záruku, že k ničomu podobnému nedôjde a navyše ušetríte aj čas, ktorý by ste museli vynaložiť pri opätovnom rozmiestňovaní.

 

Doprajte fádnym veciam nový vizuál či využitie

Ak vás nočný stolík už omrzel, nemusíte ho hneď nahrádzať novým. Stačí mu dopriať nový náter a hneď to už nebude ten starý fádny nábytok. Môžete sa vyžiť ako pri farebnom prevedení, tak aj pri jeho pretváraní. Či už ho obrúsite alebo mu dáte ružové sfarbenie, možností je neúrekom. S dostatkom času a odhodlania môžete vynoviť čokoľvek.

 

img

 

Útulný priestor vďaka vlastným dekoráciám

Vytvorte si vlastné dekorácie a spríjemnite si bývanie. Môžete si vytvoriť originálne ozdobné vankúše, ušiť pútavé závesy so zaujímavým motívom alebo všetko ladiť v obľúbenom štýle. Očarilo vás škandinávske bývanie alebo dávate prednosť vintage štýlu? Ste minimalista a presne tak si predstavujete aj vlastné bývanie? Zariaďte si aj spálňu podľa vašich predstáv a preferovaného štýlu. A pokiaľ nemáte spomedzi nich žiadneho obľúbenca, upravte si priestory podľa vlastných preferencií. Nikde nie je totiž napísané, že sa štýly nemajú miešať alebo si musíte zvoliť len jeden z nich. Podstatné však je, aby boli priestory útulné a nijako ste vašimi inováciami neznížili celkovú kvalitu bývania.

 

Ako na priestory malých rozmerov?

Je vaša spálňa pomerne malá a nemáte pocit, že si ju môžete zariadiť podľa vašich predstáv? Biela farba priestory opticky zväčší a rovnako tak bude pôsobiť aj umiestnenie väčšieho zrkadla. Dojem zväčšenia dosiahnete aj tým, že v danej izbe budete mať dostatok prirodzeného denného svetla. Ak vám to priestory alebo celkové riešenie interiéru neumožňuje, nahraďte ho s kvalitným osvetlením.

 

Či už sa rozhodne aplikovať každú zo spomínaných zmien alebo siahnete po jednej z nich, určite dostane spálňa nový nádych. Pozor, podstupovať zmeny by ste mali s mierou, niekedy toho totiž priveľa škodí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona