Spor ministerskej stoličky môže vyústiť k zmene predsedu vlády

NETKY.SK • 28 December 2021, 13:29 • 2 min
Spor ministerskej stoličky môže vyústiť k zmene predsedu vlády

BRATISLAVA – Igor Matovič (OĽaNO) jasne vyjadril svoj názor na situáciu s Máriou Kolíkovou. Na to však reaguje Richard Sulík (SaS), ktorý bude žiadať o post predsedu.

slovakia

left justify in out

Igor Matovič v rozhovore pre TA3 informoval o náročnej spolupráci v koalícii. Nespokojnosť upriamil na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. Najväčší problém vidí v tom, že ministerka dohadovala zostavenie úradníckej vlády v Prezidentskom paláci.

 

„Pri prvej príležitosti a bez akejkoľvek príčiny sa rozhodla, podľa mňa veľmi neférovo, bojovať proti Marekovi Krajčímu a potom aj proti mne,“ uviedol.

 

img

 

Väčšina koaličných partnerov prechod Márie Kolíkovej do strany SaS uzavreli a rešpektujú jej rozhodnutie. Avšak Igor Matovič pripomína, že podľa koaličnej zmluvy prináležia strane SaS len tri ministerstvá. Rezort spravodlivosti bol pridelený strane Za ľudí.

 

Dlho na sebe nenechala čakať reakcia strany SaS.

 

„Sme pripravení na debatu o koaličnej zmluve, ako druhá najväčšia koaličná strana máme nárok na pozíciu predsedu parlamentu a tento nárok si budeme uplatňovať,“ vyhlásila pre Denník N strana SaS.

 

Možno vás zaujme: Premiér: Ak čísla pozitívnych začnú klesať, mohli by sme sa opäť vrátiť ku COVID automatu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona