Vážny: Slovensko pomôže Ukrajine s integráciou, rozhodnutia musí urobiť sama

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 17:03 • 2 min
Vážny: Slovensko pomôže Ukrajine s integráciou, rozhodnutia musí urobiť sama

KYJEV/BRATISLAVA - Slovensko je pripravené pomáhať Ukrajine pri jej reformnom procese a svojimi krokmi trvale podporuje jej európsku orientáciu na ceste politickej asociácie a hospodárskej integrácie s Európskou úniou. Uviedol to dnes podpredseda vlády SR pre investície Ľubomír Vážny (Smer-SD) na konferencii o podpore Ukrajiny v Kyjeve.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Slovenská republika je pripravená pomôcť a odovzdať Ukrajine svoje skúsenosti z integračných procesov, keďže sme boli v podobnej situácii a máme dobré skúsenosti a znalosti. Budúcnosť Ukrajiny je však napriek pomoci ostatných krajín v jej rukách. Slovensko môže a bude pomáhať, konkrétne kroky a rozhodnutia ale musia urobiť autority Ukrajiny," tlmočila pre TASR Vážneho slová jeho hovorkyňa Silvia Belešová.
     

K napĺňaniu európskeho smerovania Ukrajiny je podľa Vážneho dôležitá stabilizácia situácie v krajine. Ako dodal, Slovensko podporuje nezávislosť a územnú celistvosť Ukrajiny a víta jej záujem o mierové riešenie konfliktu na Donbase na základe minských dohôd.
     

Medzinárodná konferencia v Kyjeve bola prezentáciou a preukázaním pokroku reforiem na Ukrajine. Ponúkla náhľad na ekonomické a bezpečnostné výzvy, ktorým krajina čelí, vysvetlenie krátkodobej a strednodobej stratégie a plánov kľúčových reforiem. Ambíciou konferencie bolo aj aktivizovanie medzinárodnej podpory a solidarity Ukrajine a pritiahnutie záujmu zahraničných investorov o pomoc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies