Vatikán schválil bezpečnostné opatrenia pre pápežovu omšu v Poľsku

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 14:06 • 2 min
Vatikán schválil bezpečnostné opatrenia pre pápežovu omšu v Poľsku

VARŠAVA - Organizátori stretnutia pápeža Františka s účastníkmi Svetových dní mládeže na budúci týždeň v poľskom Krakove sú spokojní s bezpečnostnými opatreniami pre omšu pod holým nebom, ktorú bude pápež celebrovať v nedeľu 31. júla na lúke pri dedinke Brzegi.

slovakia

left justify in out

Poľská tlačová agentúra PAP uviedla, že vo štvrtok navštívil túto obec so 700 obyvateľmi, ležiacu 20 kilometrov od Krakova, vatikánsky bezpečnostný predstaviteľ Domenico Giani, ktorý skontroloval prípravy.

 

Organizátori očakávajú účasť asi 1,8 milióna ľudí a vznikli otázky o úrovni tamojších bezpečnostných opatrení, najmä v čase teroristických útokov v západnej Európe, konštatuje agentúra AP.

Citovala hovorcu národnej polície Mariusza Ciarku, ktorý dnes povedal, že všetci účastníci by sa mali pri vstupe na podujatia Svetových dní mládeže pripraviť na dôkladné kontroly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies