Vanessa-Mae po desiatich rokoch vystúpi v Bratislave

NETKY.SK • 5 September 2016, 09:46 • 2 min
Vanessa-Mae po desiatich rokoch vystúpi v Bratislave

BRATISLAVA - Britská husľová virtuózka Vanessa-Mae sa po desiatich rokoch vráti do Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročná rodáčka zo Singapuru sa slovenskému publiku predstaví 11. mája 2017 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kde vystúpi spolu s českým orchestrom Bohemian Symphony Orchestra Prague ako aj so sprievodnou kapelou zloženou z bubeníka, dvoch gitaristov, klaviristu či perkusionistu. Spoločne predvedú najznámejšie skladby z hudobníčkinho albumu Choreography (2004) a zároveň aj výber toho najlepšieho z celej jej tvorby.

 

"Vždy chcem ukázať, čo všetko na husliach dokážem. Do Bratislavy priveziem svoje obľúbené kúsky z minulosti, ale aj niekoľko piesní, ktoré hrám len pri vzácnych príležitostiach. Teším sa na spoluprácu s českými hudobníkmi. Odporúčam, aby ste sa sústredili aj na ich sóla, pretože za to vážne stoja,“ povedala Mae o pripravovanom koncerte. Jej vystúpenie bude okrem iného sprevádzať aj vizuálna show, na ktorej sa sama podieľa. Vstupenky na podujatie budú v predaji od 7. septembra.

 

Vanessu-Mae, celým menom Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson, prezývajú aj "prevtelený Paganini". Už ako 10-ročná sólovo koncertovala s Londýnskou filharmóniou, v jedenástich sa stala najmladšou žiačkou v histórii Kráľovskej akadémie hudby v Londýne. Celosvetovú popularitu jej prinieslo hudobné experimentovanie - fúzia klasických diel s techno-popovými aranžmánmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies