Van Avermaeta zrazila motorka s kameramanom, BMC zvažuje právne kroky

NETKY.SK • 3 August 2015, 08:22 • 2 min
Van Avermaeta zrazila motorka s kameramanom, BMC zvažuje právne kroky

SAN SEBASTIAN - Lídra sobotňajších cyklistických pretekov Clasica San Sebastian Grega Van Avermaeta zrazila v záverečnom stúpaní sprievodná motorka s kameramanom. Z nehody, ktorá ho pripravila o možné víťazstvo, vyviazol bez zranenia.

slovakia

left justify in out

"Kde je UCI? To nebola normálna nehoda, aké sa na pretekoch stávajú. Príčinou je nepozornosť a ľahkovážnosť. Tím stála milióny a preto zvažujeme právne kroky," citoval internetový portál velomotion.de slová generálneho manažéra stajne BMC Jima Ochowicza.

 

Van Avermaeta na vedúcej pozícii zrazila pri záverečnom stúpaní do Bordako Tontorra približne sedem kilometrov pred cieľom sprievodná motorka. Belgičan pri následnom páde neutrpel žiadne zranenia, jeho bicykel bol však natoľko poškodený, že podujatie nedokončil.

 

"Hlúpa vec. Myslím si, že som mohol reálne vyhrať. V úniku som si vybudoval určitý náskok a aj v prípadnom špurte som si veril. Sprievodná motorka sa ale v jednom momente ocitla príliš blízko a narazila mi zozadu priamo do kolesa. Hneď som vedel, že je koniec. Škoda, šanca vyhrať tieto renomované preteky sa nenaskytnú každý rok," povedal sklamaný Van Avermaet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies