Valterri Bottas a jeho budúcnosť v F1

NETKY.SK • 20 December 2018, 15:40 • 2 min
Valterri Bottas a jeho budúcnosť v F1

BRATISLAVA - Fínska škola vyprodukovala niekoľko zvučných mien motoršportu. V F1 to bol napríklad 2-násobný majster sveta Mika Häkkinen, alebo stále sa rovnako tváriaci Kimi Raikkönen, ktorý má na svojom konte tiež titul majstra sveta. Valtteriho Bottasa pozná každý v paddocku ako skromného tichého človeka. Svoju karíeru odštartoval v kráľovnej motoršportu v týme Williams, no po sezóne 2017 nečakane nahradil prázdne sedadlo po vtedy aktuálnom majstrovi sveta Nicovi Rosbergovi a razom sa z neho stal kandidát na celkové prvenstvo.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako Nico Rosberg vyhral titul majstra sveta F1 v roku 2016 ešte nikto netušil, čo sa stane o nasledujúcich pár týždňov. Nemecký pretekár, prezývaný aj processor pre jeho dokonalú jazdu, ukončil po majstrovskej sezóne svoju kariéru.

 

S kolotočom F1 sa lúčil so slovami: "Dosiahol som to, čo aj môj otec. Obaja sme sa stali majstrami sveta." 

 

Odchod Nica Rosberga z najlešieho monopostu posledných dvoch rokov otvoril dvierka fínskemu mladíkovi Valterimu Bottasovi z akadémie tejto nemeckej značky. Vkladali sa doňho veľké nádeje a popri vtedy ešte len 3-násobnom šampiónovi Lewisovi Hamiltonovi mali práve oni dvaja bojovať o titul aj nasledujúce sezóny. Lenže v F1 sa chyby netolerujú a Bottas ich z prvej šestice najrýchlejších pilotov urobil za posledné dve sezóny najviac. V premiérovom roku v týme Mercedes AMG Petronas sa mu síce podarilo vyhrať dokopy 3 veľké ceny, no v poslednej sezóne nevyhral ani jeden pretek a na pódiu stál celkovo len 7 krát z 21 veľkých cien. Ani raz to však nebolo prvenstvo. Musel sa uspokojiť zakaždým len s druhým miestom. Na to, že riadil najlepšie auto je to dosť slabá bilancia. I keď tímom Ferrari a Red Bull sa v tejto a minulej sezóne podarilo párkrát Mercedesy zdolať, nemožno zanedbať takéto slabé výkony.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friday 🇮🇹🏁 • • • #F1 #ItalianGP #VB77 @mercedesamgf1 📸 S.Etherington

Príspevok, ktorý zdieľa Valtteri Bottas (@valtteribottas),

 

Akadémia Mercedesu je preplnená novými mladými talentmi, ktorí len čakajú na svoju príležitosť. Preto je to všetko v rukách samotného Bottasa, aby sa v nasledujúcej sezóne poriadne ukázal a všetkým pochybovačom zavrel ústa. V marci 2019 sa to všetko opäť začne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies