Vajda radil Djokovičovi cez SMSky: "Novak podal na US Open skvelé výkony"

NETKY.SK • 14 September 2010, 11:14 • 2 min
Vajda radil Djokovičovi cez SMSky: "Novak podal na US Open skvelé výkony"

Vajda radil Djokovičovi cez SMSky: "Novak podal na US Open skvelé výkony"

slovakia

left justify in out

img

Srbský tenista Novak Djokovič ani na druhý pokus neuspel vo finále grandslamového US Open, jeho tréner Marián Vajda však vyslovil s "Noleho" vystúpením vo Flushing Meadows veľkú spokojnosť. Slovenský kouč v tomto roku z osobných dôvodov nemohol sprevádzať Djokoviča v New Yorku, no pred každým zápasom s ním bol kontakte a dával mu taktické pokyny aj prostredníctvom SMSiek.
Podľa Vajdu odohral druhý hráč sveta vo finále proti Rafaelovi Nadalovi výborný zápas, Španiel však v dôležitých momentoch lepšie servoval. "Novak má trochu smolu v tom, že dvakrát bol vo finále US Open a vždy hral proti svetovým jednotkám, ktoré v tom roku vyhrali tri grandslamové turnaje. To nie je výhovorka, ale fakt. Nadal bol v tomto roku v New Yorku vo vynikajúcej forme a zdolať Rogera Federera a Rafu za sebou na jednom turnaji je veľmi ťažké. Novakovi nepomohol ani deň voľna, napriek finálovej prehre bol však US Open pre neho vyvrcholením sezóny. Vo finále predviedli obaja hráči fantastický tenis a mohlo sa to zvrtnúť na ktorúkoľvek stranu. Rozdiel bol iba v tom, že Nadal v rozhodujúcich momentoch lepšie zaservoval," povedal prs TASR Vajda.
Slovenského trénera potešilo, že herné zlepšenie prišlo u Djokoviča v závere sezóny. "Novak zvládol kritický zápas 1. kola proti krajanovi Viktorovi Troickemu, v ktorom mal jeho súper vo štvrtom sete dva brejkbaly na 4:1. Prirovnal by som to k duelu proti Belgičanovi Olivierovi Rochusovi vo Wimbledone, no teraz bol ešte v ťažšej situácii. Víťazstvo nad Troickim ho naštartovalo a potom sa zlepšoval od zápasu k zápasu. Vynikajúco bodoval z forhendu, bol odvážnejší a hral omnoho viac na sieti," dodal Vajda, ktorého potešilo, že Djokovič mu pri slávnostnom ceremoniáli adresoval špeciálne poďakovanie. "Hoci som nemohol byť priamo pri tom, každý zápas som prežíval a bol som v neustálom kontakte s Nolem i celým tímom. Dával som mu na každý zápas rady a taktické pokyny, aj keď vie už hrať veľmi dobre proti takým velikánom, ako sú Nadal či Federer. Niektoré rady som mu posielal cez SMSky, vždy sme spolu prehodili pár viet. Verím, že mu dobrá forma vydrží aj na ázijskej šnúre, na halových podujatiach v Európe i na Turnaji majstrov v Londýne. Tvrdý povrch by mu mal vyhovoval, na ňom sa cíti najlepšie," zakončil Vajda.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies