Väčšina Američanov by podporila prezidentskú kandidatúru Clintonovej

NETKY.SK • 5 December 2012, 20:02 • 2 min
Väčšina Američanov by podporila prezidentskú kandidatúru Clintonovej

Väčšina Američanov by podporila prezidentskú kandidatúru Clintonovej

slovakia

left justify in out

img

Hoci sa americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová nemieni znova uchádzať o prezidentskú kandidatúru, dnes zverejnený prieskum ukázal, že väčšina Američanov by ju podporila.

Z prieskumu denníka Washington Post a televízie ABC vyplýva, že s prezidentskou kandidatúrou Clintonovej v roku 2015 by súhlasil rekordný počet 57 percent Američanov.

Prieskum sa uskutočnil v čase, kedy popularita Clintonovej stúpa - 66 percent Američanov ju hodnotí pozitívne, čo je najlepší výsledok bývalej prvej dámy USA za ostatných vyše 20 rokov.

Najvyššiu podporu má medzi ženami, najmä vo veku do 50 rokov.

Clintonová plánuje skončiť vo funkcii ministerky zahraničných vecí počas druhého funkčného obdobia prezidenta Baracka Obamu, ale zatiaľ nepovedala, aké plány má do budúcna.

V prezidentských voľbách v rok 2008 prehrala v súboji s Obamom o nomináciu Demokratickej strany a doteraz popierala, že by chcela znova kandidovať vo voľbách v roku 2016. Kolujú však rozličné špekulácie o jej možných plánoch. Tento týždeň sa napríklad objavila úvaha, že by sa mohla uchádzať o kreslo starostu New Yorku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies