Väčšie poprsie bez skalpelu je realitou, americkému chirurgovi to trvá len 20 minút

NETKY.SK • 15 September 2015, 15:30 • 2 min
Väčšie poprsie bez skalpelu je realitou, americkému chirurgovi to trvá len 20 minút

BRATISLAVA - Amerika prišla s novým hitom, instantné prsia vydržia 24 hodín. Newyorský chirurg Norman Row ženám dokáže zväčšiť prsia len vpichom špeciálneho soľného roztoku, ktorý sa z tela vyplaví po jednom dni a prsia opäť spľasnú na pôvodnú veľkosť.

slovakia

left justify in out

,,Za ten čas sa môže zákazníčka rozhodnúť či podstúpi aj chirurgický zákrok pre trvalé väčšie prsia s implantátmi,“ vysvetľuje Row. Skúška naživo je vraj úplne iná ako pocit s vypchatou podprsenkou.

Vytvorenie instantného poprsia trvá doktorovi približne dvadsať minút, a zákazníčku to vyjde 2000 eur. O rok sa na trh už chystá aj verzia, ktorá vydrží tri týždne a k jej využitiu môže prísť napríklad na dovolenke, či svadobnej ceste. Iní lekári sú skeptickí a varujú pred možným vyšším rizikom vzniku infekcií, hematómov, poškodením nervov či rýchlejšiemu pôsobeniu gravitácie.

 

Novinkou je u nás aj endoskopicky asistovaná augmentácia, ale robí sa zatiaľ iba zriedkavo. Pri zákroku lekárovi pomáha kamera a endoskop. Tieto zariadenia umožňujú precíznejšie vypreparovanie priestoru, do ktorého je implantát vkladaný. Znižuje sa tu riziko jeho nesprávneho vloženia, pozitívom je i menší rez, menšie krvácanie a menej pooperačných problémov.  Implantát sa vkladá prázdny a naplní sa až vo vnútri tela.

 

Inou metódou je aj použitie kyseliny hyalurónovej, ktorá vydrží cca jeden rok, a v prípade, že máte viac tuku, dá sa využiť aj ten. Obe metódy ale dokážu zväčšiť prsia len o jedno či dve čísla a lekári preto ako jednoduchšie riešenie odporúčajú vhodnú podpsenku.

 

Ženy v boji proti plochým hrudníkom v priebehu histórie vyskúšali už všeličo, včelí vosk, glycerín, sójový olej, hydrogél (voda a cukor) ba aj technický silikón určený pre lietadlá. Experimenty sa častokrát končili i smrťou.

 

V druhej polovici minulého storočia získali veľký úspech implantáty plnené silikónovým gélom a fyziologických roztokom, ktorý je pre telo vlastnou látkou. Implantáty majú tvarovú pamäť a po stlačení sa vrátia do pôvodného stavu. Pri väčšom mechanickom tlaku však hrozí, že náplň z obalu vytečie, čo je nebezpečnejšie najmä v prípade silikónových náplní. Implantáty môžu byť okrúhle alebo kvapkového tvaru. Rovnako je možnosť aj výberu zdrsneného alebo hladkého povrchu obalu, podľa toho, ktorý z nich lepšie priľne k tkanivu. Veľkosť implantátov je voľbou slobodnou, avšak mali by ladiť k proporciám postavy, zdôrazňujú chirurgovia. Implantáty sa vkladajú pod alebo nad prsný sval špecifickou metódou – augmentáciou, ktorá je už roky osvedčená, no tiež sa s ňou spájajú aj isté negatíva. Nevyhnutá je celková anestézia, po zákroku hrozia rôzne pooperačné komplikácie s hojením, bolesť,  a môže sa stať i to, že telo jednoducho implantát neprijme.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies