V zamknutom kontajneri sa udusilo osem migrantov, väčšina boli deti

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 13:56 • 2 min
V zamknutom kontajneri sa udusilo osem migrantov, väčšina boli deti

BENGHÁZÍ - Najmenej osem migrantov, prevažne detí, sa udusilo vnútri prepravného kontajnera plného utečencov v meste Zuwára na západnom pobreží Líbye. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia miestnych úradov v pondelok na sociálnej sieti Facebook uviedli, že v prípade obetí ide o šesť detí, jednu ženu a jedného mladšieho muža. Obete boli v skupine zhruba 100 migrantov, ktorí dlhší čas zostali uviaznutí v zamknutom prepravnom kontajneri.

 

Ďalších utečencov africkej, arabskej a pakistanskej národnosti po vyslobodení z kontajnera previezli do najbližšej nemocnice, dodali úrady. Ide o najnovšiu tragédiu spojenú s migrantmi v Líbyi, kde sa v bezpráví, ktoré vypuklo po povstaní a zvrhnutí dlhoročného líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího z roku 2011, vymklo obchodovanie s ľuďmi spod kontroly.

 

Znepriatelené líbyjské vlády vo východnej a západnej časti krajiny sú pri zachovávaní poriadku závislé na polovojenských oddieloch. Niektoré z týchto milícií sa však podieľajú na obchode s ľuďmi, píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies