V záhrade domu v Nitre vykopali rádioaktívny materiál

NETKY.SK • 10 Január 2017, 21:20 • 2 min
V záhrade domu v Nitre vykopali rádioaktívny materiál

NITRA – Rádioaktívny materiál vykopali dnes večer v záhrade domu na Roľníckej ulici v mestskej časti Nitry Krškany. Na mieste sú policajti, hasiči aj pracovníci Kontrolného chemického laboratória, ktoré zisťuje, či bol niekto zasiahnutý rádioaktivitou.

slovakia

left justify in out

„Nádoba s rádioaktívnym materiálom bola zakopaná približne 15 centimetrov pod zemou na záhrade asi 30 metrov za domom,“ informoval agentúru SITA nitriansky krajský hovorca hasičov Michal Varga. Polícia zatiaľ bližšie informácie k prípadu neposkytuje. „Prijali sme oznámenie, na mieste sa vykonávajú previerky,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

 

Podľa zatiaľ neoverených informácií boli rádioaktivitou zasiahnutí dvaja domáci – muž a žena, ktorí nádobu sami zakopali v rámci trestnej činnosti. Rádioaktívny materiál údajne ukradli z nemocnice. Polícia dostala tip, kde má byť zakopaný. Prípad vyšetruje Prezídium policajného zboru SR. Agentúre SITA sa s hovorcami prezídia skontaktovať nepodarilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies