V veci správy majetku Majáka nádeje začali trestné stíhanie

NETKY.SK • 15 November 2016, 12:57 • 2 min
V veci správy majetku Majáka nádeje začali trestné stíhanie

BRATISLAVA - Vo veci budovy neziskovej organizácie Maják nádeje na Karpatskej ulici v Bratislave sa začalo trestné stíhanie. Bratislavská mestská časť Staré Mesto dostala v pondelok z Krajského riaditeľstva Policajného zboru upovedomenie o začatí tohto konania vo veci obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu. Agentúru SITA o tom informovala Nora Remiarová z komunikačného oddelenia Mestskej časti Bratislava - Staré Mesto.

slovakia

left justify in out

Podľa upovedomenia neznámy páchateľ vystupujúci ako štatutárny orgán riaditeľ neziskovej organizácie Majáka nádeje, porušil povinnosť opatrovať a spravovať tento majetok. "Mestská časť Staré Mesto prijala túto informáciu so zadosťučinením, keďže v auguste tohto roku podala už druhé trestné oznámenie o podozrení zo spáchania trestného činu. Štatutárom neziskovej organizácie Maják nádeje je od mája roku 2015 Pavol Rusko", povedal dnes na tlačovej besede starosta Radoslav Števčík.


Staré Mesto ešte v novembri 2015 ukončilo partnerský vzťah s občianskym združením Priatelia, bývalou Nadáciou Markíza a jej štatutárom, bývalým majiteľom a riaditeľom Televízie Markíza Pavlom Ruskom. Mestská časť sa tak rozhodla po tom, čo Pavol Rusko podľa starostu Radoslava Števčíka spreneveril finančné prostriedky Majáka nádeje. Týmto krokom chcela ukončiť pôsobenie a činnosť neziskovej organizácie Maják nádeje. Následne 16. novembra 2015 zastupiteľstvo Starého Mesta schválilo uznesenie, aby doručili žalobu o likvidácii Majáka nádeje. V tejto veci však Okresný súd Bratislava I Starému Mestu nevyhovel a nerozhodol o zrušení neziskovej organizácie Maják nádeje.

 

Ďalším konaním riaditeľa Pavla Ruska, ktorý sa zaviazal nehnuteľnosťou na Karpatskej ulici za pôžičku vo výške 600-tisíc eur, vznikol Majáku nádeje dlh a vydali na neho exekúciu. Prvé kolo dražby budovy na Karpatskej ulici sa uskutočnilo 9. septembra, budovu však nepredali. Neprihlásil sa nikto, kto by zložil potrebnú kauciu 350-tisíc eur, aby sa o budovu mohol uchádzať. Ako pre agentúru SITA ešte v októbri uviedla hovorkyňa mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Nora Gubková, exekútor potom vyhlásil nový termín dražby na 18. novembra.


Mestská časť Staré Mesto sa na verejnej dražbe nehnuteľnosti na Karpatskej ulici nemôže zúčastniť, aj keď má na ňu predkupné právo. Musela by zložiť finančnú zábezpeku, tieto peniaze však momentálne k dispozícii nemá. V prvom kole dražby bola zábezpeka 350-tisíc eur, v druhom kole by mala byť suma o niečo nižšia. O pozastavení alebo úplnom zrušení dražby nehnuteľnosti na Karpatskej ulici môže rozhodnúť jedine Okresný súd Bratislava I.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies