V úvodný deň predaja 2,3 milióna žiadostí o lístky na MS

NETKY.SK • 22 August 2013, 10:04 • 2 min
V úvodný deň predaja 2,3 milióna žiadostí o lístky na MS

RIO DE JANEIRO - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) prijala počas úvodných dvadsiatich štyroch hodín od zahájenia celosvetového internetového predaja približne 2,3 milióna žiadostí o lístky na zápasy záverečného turnaja budúcoročných majstrovstiev sveta v Brazílii. Informoval o tom samotný riadiaci orgán svetového futbalu.

slovakia

left justify in out

Podľa FIFA najväčší záujem o vstupenky prejavili užívatelia z Brazílie, Argentíny, USA, Čile a Kolumbie. O lístky požiadalo viac než 400-tisíc fanúšikov. Najväčší interes sa spája s otváracím zápasom v Sao Paule 12. júna (372 000 žiadostí) a finálové stretnutie na slávnej Maracane v Rio de Janeiro (344 000). Priaznivci si môžu lístky kúpiť prostredníctvom stránky fifa.com. Dosiaľ istými účastníkmi záverečného turnaja MS sú Brazília (hostiteľ), Austrália, Japonsko, Kórejská republika a Irán. 

FIFA stanovila priemernú cenu lístka na 90 amerických dolárov pre duely v základných skupinách turnaja. Najlacnejšia vstupenka na finálové stretnutie stojí 440 USD, na úvodný duel 220 USD. Brazílski študenti, seniori nad 60 rokov a členovia sociálnych programov sa do hľadiska dostanú už za cenu lístkov tzv. štvrtej kategórie - 15 USD. 

Žiadosti odoslané do 10. októbra 2013 budú po tomto dátume súčasťou náhodného žrebovania, pokiaľ nebude možné vyhovieť všetkým záujemcom. Ďalšia fáza predaja odštartuje 8. decembra bezprostredne po žrebe záverečného turnaja MS 2014. Losovanie definitívne objasní miesta a časy zápasov jednotlivých národných tímov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies