V USA odovzdali prestížne divadelné ceny Tony

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 09:54 • 2 min
V USA odovzdali prestížne divadelné ceny Tony

NEW YORK - Neradostne komický muzikál A Gentleman's Guide to Love & Murder (Sprievodca gentlemana láskou a vraždou) si tento rok odniesol najviac prestížnych amerických divadelných cien Tony, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V noci nadnes na 68. ročníku odovzdávania cien Tony získalo predstavenie, uvádzané na Broadwayi, až štyri ceny - vrátane hlavnej ceny za najlepší muzikál. Ide o príbeh muža, ktorý sa kvôli dedičstvu snaží odstrániť celé príbuzenstvo.

 

Štyrmi cenami ocenili aj nové uvedenie muzikálu Hedwig and the Angry Inch. Najlepším muzikálovým hercom sa stal Neil Patrick Harris. V tomto muzikáli hrá východonemeckého transsexuála, u ktorého pri premene pohlavia nastali problémy.

 

Cenu pre najlepšieho herca činohry si odniesol Bryan Cranston - známy z televízneho seriálu Perníkový tatko (Breaking Bad), ktorý si vo svojom divadelnom debute All The Way zahral amerického prezidenta Lyndona Johnsona. Dielo All The Way sa stalo aj najlepším činoherným predstavením.

 

Odovzdávanie cien Tony v newyorskej hale Radio City Music Hall moderoval austrálsky herec Hugh Jackman, ktorý znovu prišiel na pódium po deviatich rokoch, uviedla agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies