V tuneli Horelica zvýšili počas jarnej údržby bezpečnosť cestujúcich

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 10:03 • 2 min
V tuneli Horelica zvýšili počas jarnej údržby bezpečnosť cestujúcich

ČADCA – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upravila počas jarnej údržby tunela Horelica na ceste I/11A v Čadci vozovku a zároveň zvýšila bezpečnosť a orientáciu účastníkov cestnej premávky. TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

slovakia

left justify in out

"Vozovka sa zdrsnila oceľovými guľôčkami, ktoré obnovili jej protišmykové vlastnosti. Drsnosť vozovky je z hľadiska bezpečnosti premávky veľmi dôležitým faktorom. Pri dodržaní vzdialenosti medzi vozidlami a maximálnej povolenej rýchlosti zaručuje brzdnú dráhu, a tým sa minimalizuje pravdepodobnosť nehody," zdôraznila hovorkyňa NDS.

 

Doplnila, že na vozovku následne naniesli hydrofóbnu impregnáciu, ktorá kryt vozovky ošetrí, ochráni a uzavrie povrch. "Mysleli sme aj na prípadnú evakuáciu, preto sme preznačili únikové východy a SOS dvere," dodala Žgravčáková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies