V Trnavskom kraji skončilo vlani v rukách colníkov 55-tisíc falzifikátov

NETKY.SK • 4 Január 2017, 09:10 • 2 min
V Trnavskom kraji skončilo vlani v rukách colníkov 55-tisíc falzifikátov

TRNAVA - V roku 2016 odhalili colníci v Trnavskom kraji 55-tisíc kusov tovaru, pri ktorom vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva.

slovakia

left justify in out

Ak by sa falzifikáty dostali na trh a predávali sa ako originály, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda 1,2 milióna eur. Pre TASR to povedal hovorca Colného úradu Trnava Jozef Belan.

 

"Falzifikáty odhalili trnavskí colníci v pobočkách v Dunajskej Strede a Brodskom v rámci vykonávania kontrol pri dovoze tovaru z tretích krajín a staniciach colného úradu v Senici a Veľkom Mederi v rámci kontrol na vnútornom trhu. Takmer všetky napodobneniny pochádzali z Číny," uviedol Belan s tým, že išlo najmä o hračky, kuchynské potreby, kabelky, ponožky.

 

Hovorca upozorňuje predovšetkým kupujúcich, ktorí sa dajú nalákať na nízke ceny falzifikátov oproti originálnym výrobkom, že práve takýto falšovaný tovar svojou kvalitou, zložením a vyhotovením môže byť pre spotrebiteľa nebezpečný.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies