V Tisovci sú od štvrtka bez elektriny a pitnej vody

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 14:14 • 2 min
V Tisovci sú od štvrtka bez elektriny a pitnej vody

BRATISLAVA/RIMAVSKÁ SOBOTA - V Tisovci v okrese Rimavská Sobota je od štvrtka predpoludnia až doteraz približne 450 ľudí bez elektriny a pitnej vody.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA primátor Tisovca Peter Mináč, elektrina vypadla vo štvrtok po silnej víchrici. „Dve ulice sú odvtedy bez elektriny a aj bez vody, pretože nefungujú elektrické čerpadlá. Ľudia nemajú doma pitnú vodu, kazí sa im mäso v mrazničkách, sú podráždení,“ povedal primátor. Podľa neho nikto do nedele nemal záujem povedať, dokedy budú poruchu opravovať. Vodu zatiaľ vozia pre ľudí v cisternách.

 

Okrem ľudí sa výpadok elektrickej energie dotýka aj troch firiem. „Strojárska firma zamestnáva 350 ľudí, ďalšie dve po 30,“ povedal Mináč, podľa ktorého sa ešte v meste nestalo, aby boli bez elektriny štyri dni. „Stali sa poruchy, ale vždy do 24 hodín našli riešenie. Železnice robili v piatok, aby mohli chodiť vlaky v sobotu, cesta bola zavalená a dokázali ju sprevádzkovať do 24 hodín. Jedine elektrárne sa na nás vykašľali,“ vyhlásil primátor Tisovca. 

 

Ako pre SITA uviedla hovorkyňa spoločnosti Stredoslovenská energetika Jana Bolibruchová, robia všetko pre to, aby bola dodávka elektrickej energie obnovená čo najskôr. Pripomenula, že silný vietor spôsobil kalamitnú situáciu. V lokalite Tisovec ide podľa jej slov o rozsiahle plochy, v rozmeroch niekoľko kilometrov, na ktorých sú popadané stromy, polámané vedenia s pretrhnutými vodičmi. "Z týchto miest je nevyhnutné odstrániť popadané stromy, doslova sa prepíliť k nášmu zariadeniu a postaviť nové vedenie," informovala a dodala, že pre nedostupný terén musia využiť aj vrtuľník. 

 

"V súčasnosti je bez obnovenej dodávky elektriny v lokalite približne 300 odberateľov, robia sa prípravné práce a vymieňajú konzoly," uviedla hovorkyňa a spomenula, že s primátorom mesta komunikuje generálny riaditeľ spoločnosti. "Hľadáme spoločné riešenie pre náhradné, hoci výrazne obmedzené zásobovanie elektrickou energiou, napríklad formou agregátu," priblížila Bolibruchová, podľa ktorej by práce mohli ukončiť koncom týždňa, ak sa situácia neskomplikuje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies