V Taliansku zatkli katolíckeho kňaza podozrivého z pedofílie

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 19:53 • 2 min
V Taliansku zatkli katolíckeho kňaza podozrivého z pedofílie

RÍM - Katolíckeho kňaza Massima Iuculana dnes zatkli v severnom Taliansku pre obvinenia zo sexuálneho zneužívania tínedžerov v jeho farnosti. Informoval o tom arcibiskup Marco Arnolfo, pôsobiaci v tamojšej provincii Vercelli.

slovakia

left justify in out

Kňaz Iuculano pôsobil v rovnomennom hlavnom provinčnom meste. Agentúry ANSA a DPA uviedli, že duchovný bol obvinený zo sexuálneho napadnutia a požadovania sexu od neplnoletých. Vyšetrovatelia oznámili, že kňaz zneužíval chlapcov, pričom im za to ponúkal športovú obuv, malé sumy peňazí alebo kredit do mobilných telefónov.

 

Arcibiskup Arnolfo vo vyhlásení napísal, že Iuculana "okamžite" odvolali. Vyjadril "súcit s rodinami, ktorých sa prípad dotkol", a ponúkol im svoje modlitby.

 

Imidž katolíckej cirkvi vo svete v ostatných rokoch utrpel kvôli odhaleniam pedofilov v jej radoch a neochote vyššie postavených duchovných nahlásiť takýchto kňazov, ktorých dokonca kryli, úradom.

 

Pápež František a jeho predchodca Benedikt XVI. prisľúbil nulovú toleranciu pri riešení tohto problému a voči páchateľom. František sprísnil zákony štátu Vatikán proti sexuálnemu obťažovaniu či zneužívaniu detí a zriadil komisiu odborníkov, ktorí mu radia pri ďalších reformách a krokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies