V talianskej Serii B zavedú pre rozhodcov aj zelené karty za fair play

NETKY.SK • 4 September 2015, 19:06 • 2 min
V talianskej Serii B zavedú pre rozhodcov aj zelené karty za fair play

RÍM – Šéfovia talianskeho futbalu prichádzajú s revolučnou futbalovou novinkou – zelenými kartami. Rozhodcovia nimi budú odmeňovať hráčov.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od žltých a červených kariet, ktoré futbalistidostávajú za fauly či rôzne previnenia, budú zelenou kartou odmeňovaní tí hráči, ktorí sa podľa rozhodcu zachovajú správne a férovo. Premiéru bude mať už tento víkend, avšak zatiaľ iba v Serii B, čo je druhá najvyššia súťaž.

Tento revolučný nápad bol už na skúšku prijatý v talianskych mládežníckych ligách, alešéfovia líg si myslia, že by mohol mať pozitívny vplyv aj v profesionálnom futbale.

 



Hráč, ktorý dostane zelenú kartu, síce nebude mať na ihrisku žiadnu výhodu, ale na konci každej sezóny sa vytvorí zoznam najférovejších a najslušnejších hráčov. Tieto karty budú hráči dostávať napríklad keď kopnú loptu mimo hraciu plochu, keď nejaký futbalista bude ležať zranený na trávniku alebo keď rozhodcovi pomôžu pri správnom vyhodnotení situácie, keď niečo evidentne nesprávne odpíska. Zelenú kartu však bude môcť háč dostať aj za jednu veľmi bizarnú situáciu, keď prifilmuje pád. Keď však vzápätí vstane a prizná svoju chybu, tak bude odmenený.

Podľa talianskych predstaviteľov má táto myšlienka "vyzdvihnúť tých, ktorí pomáhajú robiť hru hrou a nie bitku s primitívnymi inštinktmi."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies