V súvislosti s tragickou nehodou začala polícia trestné stíhanie

NETKY.SK • 25 Január 2015, 13:25 • 2 min
V súvislosti s tragickou nehodou začala polícia trestné stíhanie

MARTIN - Trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia začal policajný vyšetrovateľ v prípade tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo v sobotu (24.1.) okolo 17.15 h v Martine na ceste I/65D, v križovatke s cestou tretej triedy na obec Bystrička a ulicou Na Bystričku.

slovakia

left justify in out

Nehoda si vyžiadala jednu obeť a päť zranených. TASR o tom dnes informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.
      

"Podľa doterajších zistení polície 59-ročný vodič z Martina viedol vozidlo Škoda Fabia po hlavnej ceste I/65D v pravom jazdnom pruhu, v smere od Turčianskych Teplíc na Žilinu. Keď sa nachádzal na križovatke, z doposiaľ presne nezistených príčin zachytil vozidlom 51-ročnú chodkyňu z Martina. Tú následkom nárazu odhodilo do protismerného jazdného pruhu, kde došlo k stretu s vozidlom Renault Clio Thalia, ktoré viedol 22-ročný vodič z Martina v smere od Žiliny. Následne vozidlo Renault narazilo do zvodidiel a stĺpa verejného osvetlenia," uviedol Moravčík.
      

Ako pokračoval, chodkyňa utrpela pri dopravnej nehode zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahla, vodič vozidla Renault a jeho štyria spolujazdci utrpeli ľahké zranenia. "Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. U chodkyne bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodal.
      

Polícia žiada občanov, ktorí boli svedkami tejto dopravnej nehody, prípadne videli vodiča, ktorý viedol doposiaľ neznáme motorové vozidlo v smere Martin - Turčianske Teplice a vyhýbal sa chodkyni, aby informácie o dopravnej nehode oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo najbližšom útvare Policajného zboru, prípadne v pracovné dni na telefónnom čísle 0961463602. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies