V súťaži Najtvrdšie hasičské prežitie je prihlásená aj jedna žena

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 12:48 • 2 min
V súťaži Najtvrdšie hasičské prežitie je prihlásená aj jedna žena

BANSKÁ BYSTRICA - Beh do 22. podlažia výškovej budovy je najťažšou disciplínou súťaže TFA Slovakia 2018 - Najtvrdšie hasičské prežitie, ktorá sa v sobotu koná v priestoroch banskobystrického centra Europa SC. V poradí už 11. ročníka súťaže sa zúčastňuje 75 hasičov z celého Slovenska, z toho aj jedna žena.

slovakia

left justify in out

"Zároveň sa koná aj 21. ročník Memoriálu Pavla Snopka a Jozefa Dobríka vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel, kde je prihlásených desať družstiev," povedal TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater. "Víťazi tejto súťaže zároveň postúpia na Majstrovstvá Slovenska vo vyslobodzovaní," dodal. Pavel Snopko a Jozef Dobrík boli hasiči, ktorí v roku 1995 tragicky zahynuli pri požiari v obci Ponická Huta.

 

Okrem súťaží sú pre návštevníkov pripravené aj statické ukážky hasičskej techniky a tiež dynamické ukážky zásahu hasičov. Tí v individuálnej disciplíne musia okrem najrýchlejšieho zdolania 22-poschodovej budovy prekonať v obleku hasiča prekážkovú dráhu, poradiť si s rozvinutím hadíc a zdolať hasičskú vežu. Podľa Piatera súťažné disciplíny v najtvrdšom hasičskom prežití sú náročné a fyzicky nepripravený človek by ich určite nezvládol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies