V Španielsku a Libérii prijali kvôli ebole na pozorovanie ďalšie osoby

NETKY.SK • 11 Október 2014, 14:39 • 2 min
V Španielsku a Libérii prijali kvôli ebole na pozorovanie ďalšie osoby

MADRID - Počet osôb, ktoré v nemocnici v španielskom hlavnom meste Madrid pozorujú kvôli možnej nákaze vírusom ebola, sa zvýšil na 16, keď prijali ďalších troch ľudí. Napísala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stav 44-ročnej zdravotnej sestry Teresy Romerovej, ktorá je zatiaľ jediným potvrdeným prípadom nákazy smrtiacim vírusom v Španielsku, je stabilný.
      

Medzi novými pozorovanými osobami je zdravotná sestra, ktorá ošetrovala Romerovú, kaderníčka a upratovačka. Do nemocnice ich prijali v piatok.
      

Podľa vládneho vyhlásenia zatiaľ žiadna pozorovaná osoba nevykazuje symptómy nákazy ebolou. Medzi nimi je Romerovej muž, päť lekárov a päť zdravotných sestier.
      

Misia mierových zborov OSN v Libérii uviedla, že na pozorovaní s nachádza 41 členov jej personálu. Došlo k tomu po tom, ako sa jeden medzinárodný člen nakazil ebolou.
      

Opatrenia sú podľa vyhlásenia misie preventívne. Žiadny člen misie - medzi nimi je aj 20 príslušníkov vojenského personálu - zatiaľ nevykazuje symptómy. Pozorovať ich budú 21 dní. To je podľa Svetovej zdravotníckej organizácie maximálna inkubačná doba.
      

Hlavné spoločnosti poskytujúce služby v oblasti zdravotných evakuácií sa pokúšajú zastaviť prevozy pacientov nakazených ebolou zo západnej Afriky na ošetrenie do cudziny. Ako dôvody udávajú rastúce náklady a zložitosť situácie v súvislosti s epidémiou.
      

Viacero leteckých spoločností zrušilo lety do zasiahnutých oblastí. Podľa agentúry Reuters údajne niektoré krajiny odmietajú povoliť zdravotníckym lietadlám, aby na ich území pristáli kvôli doplneniu paliva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies