V Soči už vlaje slovenská vlajka vztyčovali ju s Bielorusmi, Dánmi a Maročanmi

NETKY.SK • 5 Február 2014, 11:08 • 2 min
V Soči už vlaje slovenská vlajka vztyčovali ju s Bielorusmi, Dánmi a Maročanmi

SOČI - V olympijskej horskej dedine nad Soči už veje aj slovenská vlajka. Na akte slávnostného vztyčovania bolo v stredu napoludnie prítomných približne 50 členov zo slovenskej olympijskej výpravy. Nechýbali biatlonisti, zjazdári, sánkari aj jedna akrobatka na lyžiach.

slovakia

left justify in out

"Neboli tam bobisti, ktorí len v noci docestovali a majú pred sebou prvý tréning a chýbali aj bežci na lyžiach a biatlonistky, ktorým to tiež kolidovalo s tréningami," informoval hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy na ZOH 2014 Ľubomír Souček.

Slováci sa pri vztyčovaní vlajky dostali do jednej skupiny spoločne s Bielorusmi, Dánmi a Maročanmi. Vedúca slovenskej výpravy Jana Gantnerová odovzdala starostke horskej dediny dar - štylizované olympijské kruhy rôznej veľkosti a rozličných farieb na sklenenom podstavci. V slnečnom, ale mrazivom počasí si Slováci malú slávnosť pekne užili. "Naša výprava bola najpočetnejšie aj najhlučnejšia. Pri vztýčení vlajky zaznela slovenská hymna a potom sa tí, ktorí odovzdávali darček, išli podpísať na Múr olympijského prímeria. Okrem Gantnerovej to bol z našej výpravy aj biatlonista Paľo Hurajt. Múr olympijského prímeria je miesto, ktoré zriadili v každej olympijskej dedine na základe rezolúcie Organizácie Spojených národov," doplnil postrehy Ľ. Souček. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies