V SND vzdajú hold Bednárikovi jeho divadelní kolegovia

NETKY.SK • 28 August 2013, 19:15 • 2 min
V SND vzdajú hold Bednárikovi jeho divadelní kolegovia

BRATISLAVA - V historickej budove Slovenského národného divadla (SND) sa divadelní priatelia, kolegovia, rodina a kultúrna verejnosť v piatok 30. augusta o 10:30 rozlúčia s jedným z najvýznamnejších divadelníkov posledných desaťročí Jozefom Bednárikom, ktorý zomrel vo štvrtok 22. augusta vo veku 65 rokov. Agentúru SITA o tom dnes informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

slovakia

left justify in out

Na javisku, ktoré toľkokrát rozžiaril svojou fantáziou, mu naposledy svojím umením prídu vzdať hold významné osobnosti zo sveta opery, činohry, muzikálu, baletu i šansónu. V scéne z Mozartovej opery Don Giovanni v réžii zosnulého umelca, ktorá je od roku 2001 v repertoári Opery SND, sa za všetkých poklonia pamiatke umelca, ktorému boli všetky divadelné žánre blízke - Ľubica Vargicová, Eva Urbanová, Peter Mikuláš, Emília Vášáryová, Dušan Jamrich, herci Divadla Andreja Bagara v Nitre, Katarína Hasprová, Daniel Hůlka, Viktor Horján, Andrea Zimányiová a ďalší. Umelecký program rozlúčky pod vedením režiséra Jána Ďurovčíka budú môcť sledovať nielen diváci prítomní v hľadisku, ale aj na veľkoplošnej obrazovke pred historickou budovou SND.

Jozef Bednárik bol jednou z najvýznamnejších režisérskych osobností česko-slovenského divadelníctva. Preslávil sa najmä ako režisér legendárnych muzikálov, ale aj opery, činohry a televíznych inscenácií. Režisérske skúsenosti od roku 1975 získaval aj v rodnom Zelenči. Na konte má desiatky televíznych réžií svetovej aj slovenskej literatúry, legendárne televízne rozprávky, triptychy a televízne muzikály.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies