V Slovenskom rally pohári v Košiciach víťazne Ján Kundlák s Marcelom Hrankom

NETKY.SK • 10 September 2013, 11:30 • 2 min
V Slovenskom rally pohári v Košiciach víťazne Ján Kundlák s Marcelom Hrankom

KOŠICE – V Slovenskom rally pohári v Košiciach si celkové prvenstvo vybojovala posádka Ján Kundlák / Marcel Hranka na Honde Civic VTi, no v absolútnom poradí sezóny 2013 ich predbehli najväčší konkurenti – Prešovčania Peter Haluška s Michalom Donovalom na dieselovom Seate Ibiza.

slovakia

left justify in out

Mladý talentovaný Bratislavčan Ján Kundlák dominoval v dvoch posledných z celkovo piatich rýchlostných skúšok košickej rally, ktorá sa jazdila paralelne s Medzinárodnými majstrovstvami SR. Napriek drobným zaváhaniam v prvých rýchlostných skúškach svojich najväčších konkurentov predbehol v celkovom súčte o 1.1 sekundy a pripísal si tak cenné víťazstvo na 39. ročníku Rally Košice. Posádka tímu Innovia Racing (Kundlák / Hranka, Honda Civic 1.6 VTi) vyhrala sezónu 2013 aj celkovo v druhej najsilnejšej kategórii P2.

Po technických problémoch na posledných dvoch podujatiach, kde posádka prišla o cenné body, bol Ján Kundlák oveľa spokojnejší: „Sme šťastní a veľmi spokojní. Hoci náš nový motor ešte nefungoval tak, ako sme čakali, podarilo sa nám dosiahnuť maximum. Vyhrať súťaž bolo vždy naším snom, takisto sme splnili cieľ a domov vezieme pohár za víťazstvo v triede P2. Celý ročník si vyhodnotíme a už sa tešíme na novú sezónu."

Z celkového prvenstva v absolútnom poradí za rok 2013 sa však tešili práve víťazi kategórie P3: východniari Peter Haluška s Michalom Donovalom na Seate Ibiza 1.9 TDI. Tým na celkové prvenstvo v národnej súťaži číslo dva stačilo bezpečne odjazdiť aspoň časť podujatia. Víťazstvo v najslabšej triede P1 si ustrážila posádka Šablatúra / Kekeňák na Škode Felicia pred mladými Tomášom Vrábelom a Pavlom Michalecom na Daihatsu Charade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies