Pojednávanie v kauze zmeniek po prvýkrát s oboma obžalovanými

NETKY.SK • 16 December 2019, 12:02 • 2 min
Pojednávanie v kauze zmeniek po prvýkrát s oboma obžalovanými

PEZINOK - Obžalovaní Pavol R. aj Marian K. boli prvýkrát spolu naraz na pojednávaní vo veci falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Pavol R. dal po približne hodine pojednávania súhlas na konanie v neprítomnosti, vzhľadom na jeho zdravotný stav, či príde v utorok (17. 12.) ešte nevie.

slovakia

left justify in out

"Ja sa chystám prísť na pojednávanie v januári," odpovedal Pavol R. na otázku, či dá súhlas na konanie v neprítomnosti, keď prídu budúci rok vypovedať znalci. "Prečo by som mal dovoľovať niečo, čo je možné v mojej prítomnosti," pýtal sa obžalovaný, ktorý zo súdu odišiel pre bolesti.

 

 

img

 

Predchádzajúce výpovede boli bezpredmetné

V októbri a novembri mali vypovedať znalci, ktorí však neboli vypočutí pre absenciu obžalovaného Pavla R. Podpisy na zmenkách sú údajne jeho, čím by ich výpoveď bez jeho prítomnosti bola podľa procesných strán bezpredmetná. Znalci pred senátom ŠTS vypovedať tento rok už nebudú, najskôr sa tak udeje v januári.

 

img

 

K dispozícii boli údajne dva telefóny

Na začiatku dnešného pojednávania sa procesné strany dohadovali o tom, či existujú dve rôzne komunikácie z telefónu Mariana K. Ten uviedol, že exsiskár a bývalý novinár Peter Tóth vo svojej výpovedi tvrdil, že mal k dispozícii dva telefóny obžalovaného. "Tieto dva telefóny v inom spise majú dve rôzne komunikácie," tvrdí obžalovaný, ktorý žiada, aby sa prečítali obe.

 

Splnomocnenec Markízy Daniel Lipšic o dvoch rôznych komunikáciách nemá vedomosť. Na pondelkovom pojednávacom dni sa budú čítať listiny. Predvolaný nie je žiaden svedok.

 

img

 

Obvinenia

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian K. čelí obžalobe v prípade vraždy Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies