V septembri spustia v Bratislavskom kraji predaj elektronických cestovných lístkov

NETKY.SK • 19 August 2016, 12:06 • 2 min
V septembri spustia v Bratislavskom kraji predaj elektronických cestovných lístkov

BRATISLAVA – Od začiatku septembra bude v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) spustený predaj elektronických jednorazových cestovných lístkov. Tie sú výhodné najmä pre nepravidelných cestujúcich a sú o desať percent lacnejšie ako papierové.

slovakia

left justify in out

Počas prvých dvoch mesiacov od spustenia predaja bude prebiehať ich testovacia prevádzka. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Eva Kukurová.

 

Pre zakúpenie elektronického cestovného lístka budú cestujúci potrebovať čipovú kartu s kreditom, bez nutnosti aktivácie služby elektronickej peňaženky na karte. Systém akceptuje karty Dopravného podniku Bratislava (DPB), Slovak Lines i žiacke a študentské karty systému EMBASE (ISIC). Karty Železničnej spoločnosti Slovensko nie je možné využiť. Pripravuje sa však akceptovanie Bratislavských mestských kariet a po podnetoch zo strany verejnosti sa uvažuje aj nad platobnými kartami.

 

"Cestujúci si budú môcť dobiť kredit na čipovej karte cez internetové stránky DPB a Slovak Lines a na všetkých predajných miestach týchto dopravcov už od 29. augusta s možnosťou nákupu elektronických lístkov od 1. septembra, teda od spustenia novej služby," priblížila Kukurová s tým, že elektronická peňaženka doteraz využívaná v Slovak Lines bude platiť aj na nákup elektronických lístkov.

 

Kredit si cestujúci môže dobiť s minimálnym vkladom päť eur. Maximálne na karte môže byť 150 eur. Tento kredit možno využívať počas celej platnosti čipovej karty. Dobíjanie elektronickej peňaženky sa bude dať realizovať aj v multifunkčných automatoch či na predajných miestach i vo vozidlách regionálnych autobusov Slovak Lines. V prípade kontroly cestovných lístkov sa cestujúci preukáže svojou čipovou kartou, na ktorú si svoj elektronický lístok zakúpil.

 

"Ide o zavedenie úplne novej služby spojenej so širokým technickým zabezpečením, ktoré viac ako 20 rokov fungovalo u dopravcov samostatne na rôznych platformách," povedala generálna riaditeľka BID Zuzana Horčíková. Podľa jej slov výhodou elektronického jednorazového lístka je to, že hľadanie automatu či novinového stánku bude už pre cestujúceho minulosťou. Lístok si zakúpi bez počítania mincí a ich vhadzovania do automatu. Taktiež si môže lístok zakúpiť aj pre spolucestujúceho či batožinu.

 

Cestujúci sa môžu o tejto novinke dozvedieť viac prostredníctvom informačnej linky na čísle 0949 102 102 či na webovej stránke idsbk.sk.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies