V Salzbursku a Tirolsku po hustom snežení uzavreli dve trate

NETKY.SK • 20 September 2011, 23:06 • 2 min
V Salzbursku a Tirolsku po hustom snežení uzavreli dve trate

V Salzbursku a Tirolsku po hustom snežení uzavreli dve trate

slovakia

left justify in out

img

Dve železničné trate v rakúskom Salzbursku a Tirolsku boli ešte dnes uzavreté po intenzívnych snehových zrážkach. Vpád zimy spôsobil problémy aj na cestách a v alpských horských priechodoch.
Rakúske železnice (ÖBB) odhadujú, že len na infraštruktúre vznikli škody za niekoľko 100.000 eur. Pri tratiach bolo treba odstrániť približne 300 vyvrátených alebo poškodených stromov.
Na odstraňovaní následkov počasia sa znovu pracovalo od úsvitu, po kontrolnej jazde by po tretej popoludní mohli trať v Salzbursku spojazdniť.
V Salzbursku napadlo vo vyšších polohách niekoľko desiatok centimetrov nového snehu. V okolí vysokohorského hotela Hagener Hütte (v Nízkych Taurách) namerali za posledných 24 hodín 80 centimetrov nového snehu, uviedla meteorologička Liliane Hoferová.
V okolí hotela Rudolfshütte bolo dnes 65 centimetrov snehu, z toho 40 centimetrov nového snehu. V nižších polohách Rakúska napadlo snehu menej.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies