Najnovšia prehliadka módneho návrhára Thoma Brownea skombinovala extravagantné looky s prvkami vysokej módy

NETKY.SK • 5 Júl 2023, 17:30 • 2 min
Najnovšia prehliadka módneho návrhára Thoma Brownea skombinovala extravagantné looky s prvkami vysokej módy

PARÍŽ - Premiérová haute couture kolekcia amerického návrhára Thoma Browneho zožala všeobecný úspech. Vysoký štýl bol kombinovaný s extravagantnými prvkami ako sú napríklad zlaté výšivky v podobe rybích kostí a lodných lán.

slovakia

left justify in out

Premiérová haute couture kolekcia amerického návrhára Thoma Brownea nemohla dopadnúť inak ako absolútnym úspechom. Brown patrí k „parížskej škole“ návrhárov, pre ktorých je vysoká móda poľom pre estetické inovácie a prehliadky miestom pre grandióznu show. A kde inde ako v Palais Garnier práve takú prezentovať. S ohľadom na prepracovanosť návrhárových doterajších kolecí (a predovšetkým jeho ready-to-wear FW23) bolo zložité si predstaviť, čím ich tromfne tentoraz. Dnes je už jasné, že Brownova fantázia nemá medze. Dokážeme vám to v galérii nižšie, kde si môžete pozrieť jednotlivé looky.

 


Je to, ako by sme sa opäť ocitli v roku 1973, keď americkí návrhári vyhrali módnu bitku vo Versailles a dokázali, že Paríž už nedrží priemyselný monopol v rukách tak pevne ako kedysi. Sú to teraz práve americkí návrhári, ktorí posúvajú rámce vizuálnej estetiky o kúsok ďalej a prinášajú onú mladú krv do starých žíl ručných remesiel. Pred pár rokmi bolo úplne nemysliteľné, aby sa športový "casual preppy" štýl dostal na posvätný piedestál vysokej módy v Paríži.

 

Návrhár však tento čisto americký prvok dokázal previesť do haute couture jazyka „brownovskej uniformy“ bez jedinej chyby, a to za použitia luxusného patchingu, zlatej výšivky v podobe rybích kostí a lodných lán. Práca so symbolmi bola vskutku očarujúca – Liberty Bell na hlavách ako klobúky aj malé zvončeky na podpätkoch, holubie pierka ako suveníry z chaotických staníc alebo tiež symboly podmorského sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Harper's BAZAAR, Vogue / Marek Nemček Foto: IMAXTREE
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies