V Rakúsku sa začal festival Nova Rock 2016, očakávajú najmenej 180.000 ľudí

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 19:24 • 2 min
V Rakúsku sa začal festival Nova Rock 2016, očakávajú najmenej 180.000 ľudí

NICKELSDORF - Štvordňový festival Nova Rock 2016, na ktorom organizátori očakávajú do nedele najmenej 180.000 návštevníkov, sa dnes za priaznivého počasia, ktoré podujatiu v uplynulých rokoch neprialo, začal v Nickelsdorfe ležiacom neďaleko Bratislavy pri rakúsko-maďarských hraniciach.

slovakia

left justify in out

Najväčším ťahákom úvodného dňa, ktorý sa začal vystúpením rakúskej formácie A Caustic Fate, bude po metalovej skupine Amon Amarth zo Švédska a punkrockeroch Billy Talent z Kanady americká nu metalová formácia Korn.

 

Prognóza meteorológov však stúpencov rockovej hudby, ktorí sa vybrali na medzičasom 12. ročník najväčšieho rakúskeho festivalu svojho druhu, nepotešila. V spolkovej krajine Burgenland sa totiž v popoludní zamračilo a očakávajú sa tam zrážky.

 

Piatkový program festivalu ponúkne okrem iných vystúpenia americkej metalovej skupiny Disturbed, austrálskej formácie Wanda, amerického punkrockového zoskupenia The Offspring a legiend z Erste Allgemeine Verunsicherung.

 

V sobotu sa na Nova Rock predstavia aj Alice Cooper, americká hiphopová formácia Cypress Hill a dánske heavymetalové zoskupenie Volbeat, kým v nedeľu by sa o vrchol prehliadky mali postarať Red Hot Chili Peppers a pred nimi aj ich krajania z Kalifornie Deftones a z New Jersey Twisted Sister.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies