ŠTRAJK: V Nemeckou sú ohlásené štrajky rušňovodičov a demonštrácie poľnohospodárov

NETKY.SK • 9 Január 2024, 06:27 • 2 min
ŠTRAJK: V Nemeckou sú ohlásené štrajky rušňovodičov a demonštrácie poľnohospodárov

Ministerstvo zahraničných vecí SR informuje o plánovaných štrajkoch v Nemecku. Plánované cesty je lepšie presunúť na iný termín.

slovakia

left justify in out

Odborový zväz rušňovodičov (GDL) vyhlásil štrajk s trvaním od 10. januára 2024 (2:00 hod. ráno) do 12. januára 2024 (18:00 hod.), uvádza tlačová správa Ministerstva zahraničných vecó.

Železničná spoločnosť Deutsche Bahn vyzýva cestujúcich, aby svoje plánované cesty v uvedené dni presunuli na iný termín. Mimoriadny cestovný poriadok zabezpečí iba obmedzenú prevádzku na diaľkových a regionálnych vlakových spojov. 

Od 8. januára 2024 vyhlásili v Nemecku celonárodné demonštrácie aj poľnohospodári, pričom svojimi zhromaždeniami a  mechanikou zablokujú niektoré cestné komunikácie a diaľničné výjazdy.

Cestujúcim odporúčame, aby sa o vlakových spojoch vopred informovali v železničnej spoločnosti Deutsche Bahn a aby sa vyhli protestným zhromaždeniam poľnohospodárov, dodáva správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZV SR (www.mzv.sk), Foto: Premávka v Berlíne, ilustračná fotografia (Shutterstock).
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies