V Rakúsku havaroval autobus s českými filharmonikmi, 13 zranených

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 06:41 • 2 min
V Rakúsku havaroval autobus s českými filharmonikmi, 13 zranených

MISTELBACH/PRAHA - Trinásť zranených si dnes popoludní vyžiadala nehoda českého zájazdového autobusu v dolnorakúskom okrese Mistelbach. Cestovali v ňom hudobníci Českej filharmónie, ktorí sa vracali z Viedne, kde odohrali sériu koncertov, informoval Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Traja ľudia vrátane vodiča utrpeli vážne zranenia, desať ľahké a štyria vyviazli z nehody nezranení, uviedla agentúra APA s odvolaním sa na operačné stredisko dolnorakúskych záchranárov. Jedného pacienta previezli vrtuľníkom do viedenskej Všeobecnej nemocnice.

 

"Väčšia časť orchestra naďalej pokračuje na turné do Poľska. Tá časť orchestra, ktorá sa už turné nemala zúčastniť, sa vracala okolo 14. hodiny späť do Prahy," povedala Českému rozhlasu hovorkyňa Českej filharmónie Kateřina Motlová.

 

 

 

Podľa rakúskej polície zapríčinila nehodu zrejme náhla nevoľnosť vodiča. Ten pravdepodobne na ceste B7 v dôsledku toho strhol volant a vozidlo sa zrútilo po sedemmetrovom svahu, pričom zostalo ležať na boku.

 

Vodič zostal zakliesnený v autobuse a museli ho vyslobodzovať hydraulickými nástrojmi.

Česká filharmónia zatiaľ neplánuje kvôli nehode rušiť koncerty, keďže ide o malú skupinu hudobníkov, ktorých môže doplniť členmi Orchestrálnej akadémie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies