V Rači sa dnes začína tradičná hodová veselica

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 09:51 • 2 min
V Rači sa dnes začína tradičná hodová veselica

BRATISLAVA - Tradičné Račianske hody s hlavným programom sa začínajú dnes okolo poludnia.

slovakia

left justify in out

Počas víkendu 4. a 5. mája si návštevníci si opäť užijú bohatú ponuku jedál, typických račianskych dobrôt a rovnako môžu ochutnať kvalitné račianske vína v klasickom stánkovom predaji.

Pestrá programová kultúrna ponuka je pripravená v Nemeckom kultúrnom dome na Barónke, Družstevnom dome Račan na Detvianskej ulici, vrátane početných pódiových predstavení, nachystané sú výstavy i športové podujatia, kolotoče a ďalšie atrakcie.

Pre všetky vekové kategórie je pripravený pestrý program. "Deti si užijú rôzne atrakcie a kolotoče, staršia generácia si pri prechádzke Račou môže vypočuť obľúbenú dychovku či ľudové piesne. Z hudobných interpretov vystúpi Zdenka Predná, skupiny Mango Molas, Bukasový Masív a The Cellmates. Predstavia sa kolektívy mažoretiek, country či brušných tancov, ako aj známa hip-hopová tanečná skupina H&T," uviedla Eva Miklánková z Miestneho úradu v Rači.

Umelecky zameraní návštevníci môžu navštíviť výstavu výtvarných diel členov združenia Art Villa Rača. Aj tento rok môžu gazdinky z Rače zabojovať o Rad račianskej varešky. V ponuke bude aj nová kuchárska kniha Františka Janatu.

Na račianskych hodoch sa každoročne zúčastňujú stovky návštevníkov, najmä z hlavného mesta. Aj tento rok musia rátať s určitými dopravnými obmedzeniami. Týkajú sa najmä Detvianskej, Alstrovej a Jurkovičovej ulice, Barónky a Knižkovej doliny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies