V Rači pribúdajú výbehy pre psov

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 15:42 • 2 min
V Rači pribúdajú výbehy pre psov

BRATISLAVA - Výbeh pre psov budú mať po bratislavskom Starom Meste aj psíčkari v Rači. Miesto pre venčenie psov račiansky úrad zriadil vo dvore bývalej základnej školy na Plickovej ulici.

slovakia

left justify in out

Dvor plný buriny už vyčistili a zarovnali povrch, osadili v ňom tabuľu, kôš i lavičky, neskôr by mohli pribudnúť aj agility prvky pre psíkov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa račianskeho starostu Eva Miklánková.

 

Psí výbeh vznikol na dvore bývalej základnej školy, o ktorý sa posledné roky nikto nestaral, areál chátral a zarastal burinou. Račiansky úrad sa preto dohodol s nájomcom budovy bývalej školy, aby priestor mohli využívať pre psíčkarov a ich domácich miláčikov. Areál je oplotený a je mimo parku či iných miest, kde chodia rodiny s deťmi, psíky tak nebudú nikomu prekážať. Opustený areál bol plný buriny a v minulosti v ňom neraz prespávali aj bezdomovci. S upratovaním areálu pomohli aj samotní psíčkari. „Do prác sa zapojili aj dobrovoľníci, samotní psíčkari, ktorí vlastnou prácou prispeli k tomu, že teraz majú k dispozícii na venčenie toto pekné a hlavne vhodné miesto pre psov,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský. Vo vyčistenom areáli pre psíkov a ich majiteľov plánuje mestská časť už na jeseň začať organizovať psíčkarské workshopy, profesionálne tréningy pre psov a poradiť príde aj český psí psychológ Rudolf Desenský.

 

Toto však nebude jediný výbeh pre psov, ďalší plánuje mestská časť Rača zriadiť aj v Krasňanoch. „Vyčistili sme priestor za Polygrafickým učilišťom, kde bola dlhý čas len kopa odpadu. Zarovnali sme povrch, osiali novú trávu, keďže tam zostala len spálená zem a ohradili priestor betónovými kockami, aby si cez neho neskracovali autá cestu,“ priblížil starosta Pilinský. Vhodný pozemok na výbeh pre psíkov už račiansky úrad hľadá aj v časti Rendez.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies