V prípade ohovárania premiéra Fica zo strany Matoviča sa stále vedie trestné stíhanie

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 13:28 • 2 min
V prípade ohovárania premiéra Fica zo strany Matoviča sa stále vedie trestné stíhanie

BRATISLAVA – V prípade možného ohovárania premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zo strany opozičného poslanca a lídra OĽaNO-NOVA Igora Matoviča je stále vedené trestné stíhanie vo veci. Postup orgánov činných v trestnom konaní skúma Generálna prokuratúra SR. Pre TASR to uviedlo oddelenie komunikácie a prevencie Kancelárie prezidenta Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

"V predmetnej veci je naďalej vedené trestné stíhanie. Vyšetrovací spis bol predložený na Generálnu prokuratúru SR za účelom previerky postupu vyšetrovateľa a dozorujúceho prokurátora," odpovedalo policajné prezídium na otázky TASR ohľadom stavu vyšetrovania v danej veci.

 

Z ohovárania premiéra Fica obvinila polícia Matoviča koncom minulého roka. Obvinenie malo súvisieť s výrokmi opozičného poslanca o schránkovej firme a účte na Belize. V decembri 2016 však prokurátor uznesenie o vznesení obvinenia zrušil.

 

S informáciou o Ficovi vyrukoval Matovič v polovici augusta 2015 najprv na sociálnej sieti, potom aj na tlačovej besede. Vychádzal pritom z anonymných informácií, ktoré si našiel v poštovej schránke. Podľa anonymu si mal Fico s manželkou ešte v roku 2008 založiť schránkovú firmu v Belize. Na dvoch účtoch tejto firmy malo byť podľa lídra OĽaNO-NOVA 674 miliónov dolárov.

Premiér Fico Matovičove vyhlásenia označil za hlúposti.

 

Polícia Matovičove informácie preverovala cez finančnú spravodajskú jednotku v Belize. Tá uviedla, že Fico a jeho manželka nemajú a ani v minulosti nemali žiadne osobné alebo podnikateľské účty alebo iné finančné produkty vedené vo finančných inštitúciách v Belize.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies