Minister obrany bojuje s koronavírusom už desiaty deň. Ľudí vyzval, aby sa nechali zaočkovať a vyhli sa zbytočnému utrpeniu

NETKY.SK • 27 December 2020, 09:22 • 2 min
Minister obrany bojuje s koronavírusom už desiaty deň. Ľudí vyzval, aby sa nechali zaočkovať a vyhli sa zbytočnému utrpeniu

BRATISLAVA – Minister obrany SR Jaroslav Naď už desiaty deň bojuje s ochorením COVID-19. Aj napriek tomu, že ide o relatívne mladú a zdravú osobu, ochorenie má v jeho prípade ťažší priebeh.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako informoval Naď na sociálnej sieti Facebook, odkedy mu potvrdili COVID-19, bojuje s chorobou. Dostal zápal pľúc, má dlhotrvajúce horúčky, bolesti a je veľmi vyčerpaný.

 

Neverte konšpirátorom, nemajú argumenty svojich tvrdení

„Nie, nie je to ako bežná chrípka. Dnes to viem povedať úplne jasne. A tí klamári a konšpirátori, ktorí šíria také bludy, sú mimoriadne nezodpovední a už ma fakt vytáčajú. Na COVID na Slovensku dodnes zomrelo už 1732 ľudí. Za 9 mesiacov. Za ten istý čas umrie na chrípku tak 30 ľudí...,“ napísal minister v úvode príspevku.

 

 

Ako uviedol, je veľmi rád, že na Slovensko dorazilo prvých 10 tisíc vakcín a že ako prvým zaočkovaným Slovákom bol práve profesor Vladimír Krčméry, ktorý svoj celý život pomáhal v rôznych kútoch sveta poraziť rôzne choroby a pandémie.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Prvý Slovák je zaočkovaný!

 

Členovia vlády pôjdu príkladom

„V nedeľu sa k nemu pridajú viacerí členovia vlády a iní lídri, ktorí chcú byť pozitívnym vzorom pre občanov SR. Ja sa budem môcť dať zaočkovať až o približne tri mesiace, ale za rezort obrany sa dá zajtra zaočkovať náčelník generálneho štábu,“ uviedol Naď.

 

Ako dodal, očkovanie bolo od nášho detstva úplne prirodzenou súčasťou našich životov, vďaka ktorej sme v krajine takmer vyhubili tuberkulózu, rubeolu, detskú obrnu a mnoho iných chorôb.

 

img

 

„Vedci nám pomohli už v minulosti a pomohli nám opäť. Vytvorili ďalšiu vakcínu proti ďalšej chorobe. Dôverujme im!,“ apeluje na verejnosť šéf rezortu s tým, aby sa ľudia nechali zaočkovať.

 

Mohlo by vás zaujímať: V sobotu na Slovensko dorazí prvých 10-tisíc dávok vakcín od Pfizer a BioNTech

 

Dajme zbohom covidovému peklu

„Dnes to začína a v najbližších týždňoch a mesiacoch bude mať každý z vás možnosť zachovať sa zodpovedne. Zodpovedne k sebe, svojim blízkym a k celému Slovensku,“ zdôraznil Naď.  

 

„Je načase opustiť peklo Covidu. Každý z vás k tomu môže napomôcť tým, že sa dá zaočkovať. Prosím dôverujme vedcom tak, ako mnohokrát v minulosti. Ja im dôverujem a odporučím to všetkým členom mojej rodiny aj všetkým mojim priateľom,“ uzavrel minister obrany

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies