V Prahe predstavili knihu o vojne na Donbase: Tak, ako zlomili Juhosláviu, tak isto zlomili aj Ukrajinu

NETKY.SK • 4 Január 2018, 21:13 • 2 min
V Prahe predstavili knihu o vojne na Donbase: Tak, ako zlomili Juhosláviu, tak isto zlomili aj Ukrajinu

PRAHA - Slovenskí autori, s podporou člena českého parlamentu, predstavili v Prahe knihu "Vojna v tieni Majdanu - Pravda o ukrajinskom konflikte", ktorá popisuje príčiny a tragédiu občianskej vojny na Donbase.

slovakia

left justify in out

O tom informoval Český novinár, predseda mimovládnej organizácie "Spoločenstvo priateľov Luhanskej a Doneckej národnej republiky" Jaromír Vašek. Informuje NTV.ru.

 

"V Českej republike, v Prahe, bola publikovaná kniha slovenských autorov Ľudovíta Števka, Mareka Maguta a Vladimíra Mohorita "Vojna v tieni Majdanu - Pravda o ukrajinskom konflikte". Prezentáciu knihy viedol poslanec českého parlamentu Jaroslav Foldyna, aktivista Českej sociálno-demokratickej strany," povedal Vašek.

 

"Čitateľ pochopí skutočnú povahu politickej moci na Ukrajine, objaví okolnosti protiruskej pohromy v Odese a uvedomí si obrovský stupeň zásahu do vnútorných záležitostí Ukrajiny americkej administratívy, ešte dlho pred krízou. Pre slovenských čitateľov existuje ďalšia pikantnosť - niektorí bývalí slovenskí politici sú súčasťou dnešného ukrajinského režimu. Poradca predsedu vlády Ukrajiny, je bývalý minister financií Slovenskej republiky Ivan Mikloš a poradca prezidenta Ukrajiny Petra Porošenka je Mikuláš Dzurinda," podotkla česká novinárka Monika Gorzheni.

 

Autori knihy sú presvedčení, že zapadná biznis-elita, realizuje v Ukrajine rovnaký scenár ako v bývalej Juhoslávii. "Tak, ako zlomili Juhosláviu, takisto lámu Ukrajinu," je zdôraznené v knihe.

 

Autori, ktorým išlo o faktografie tohto konfliktu za posledné štyri roky, čerpali z britskej, francúzskej a ďalšej zahraničnej tlače. Z ruských zdrojov využili len dve stránky z tzv. Bielej knihy, ktorá zhromažďuje zločiny proti ľudskosti napáchané na donbaskom obyvateľstve. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies