V Perzskom zálive sa zrútila americká stíhačka

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 09:25 • 2 min
V Perzskom zálive sa zrútila americká stíhačka

WASHINGTON - Americká bojová stíhačka typu F/A-18E Super Hornet sa zrútila v utorok krátko po štarte z lietadlovej lode USS Theodore Roosevelt (CVN-71) operujúcej v Perzskom zálive. Dvojica pilotov sa zachránila vďaka včasnému katapultovaniu sa, informovala agentúra RIA Novosti, citujúc armádne zdroje.

slovakia

left justify in out

Ústredné velenie amerických námorných síl potvrdilo, že incident nebol výsledkom nepriateľskej aktivity, pričom príčiny havárie sa vyšetrujú. Lietadlo, ktoré patrilo stíhacej jednotke 211, sa zrútilo v utorok o 15.30 h SELČ. Ani jeden z pilotov neutrpel vážne zranenia, obaja sú pri vedomí a nachádzajú sa na palube materskej lode.

 

Lietadlová loď USS Theodore Roosevelt (CVN-71) podporuje operáciu Jednotné riešenie, ktorej cieľom je podnikať vzdušné útoky proti pozíciám extrémistov zo skupiny Islamský štát (IS) v Iraku a Sýrii. Vojenská koalícia pod vedením USA uskutočňuje ofenzívu od augusta minulého roka, pripomína RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies