V PAOK skončila legenda Salpingidis, dal gól Slovákom

NETKY.SK • 26 August 2015, 10:51 • 2 min
V PAOK skončila legenda Salpingidis, dal gól Slovákom

SOLÚN - Grécky PAOK Solún opúšťa legenda tohto futbalového klubu Dimitris Salpingidis. Na etapy v ňom pôsobil vyše desať rokov.

slovakia

left justify in out

"Po prínosnom stretnutí s majiteľom Ivanom Savvidisom sme sa rozhodli ukončiť kontrakt s PAOK. Hráčova budúcnosť je otvorená, uvidíme, čo prinesú najbližšie dni," uviedla zastupiteľská agentúra 34-ročného útočníka či krídelníka. Oficiálny web PAOK pripomenul, že bývalý 82-násobný grécky reprezentant zaň odohral 358 stretnutí, nastrieľal 113 gólov a ďalších 38 pripravil. "Ani samotné čísla neodrážajú skutočnosť, akou bol významnou časťou kabíny a histórie vďaka svojej osobnosti a správaniu. Dimitrisovi Salpingidisovi aj jeho rodine prajeme veľa šťastia a zdravia v ďalšej budúcnosti."


Solúnsky rodák strávil celú kariéru v Grécku, v rokoch 2006 - 2010 bol hráčom Panathinaikos Atény, hosťoval aj v Larisse a Kavale. Dvakrát ho vyhlásili za najlepšieho futbalistu roka v krajine. V kvalifikácii MS 2014 dal v októbri 2012 jediný gól stretnutia v Bratislave proti Slovensku, celkovo sa v národnom tíme strelecky presadil 13-krát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies