V okrese Liptovský Mikuláš hrozí ľadová povodeň, problémy sú zatiaľ vo Vyšnej Boci

NETKY.SK • 9 Január 2017, 10:34 • 2 min
V okrese Liptovský Mikuláš hrozí ľadová povodeň, problémy sú zatiaľ vo Vyšnej Boci

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Na Čiernom Váhu v okrese Liptovský Mikuláš hrozí dnes ľadová povodeň. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu pred ňou vydali výstrahu tretieho stupňa. V niekoľkých obciach, najmä vo Vyšnej Boci, sa vyskytujú problémy so zamŕzaním hladín miestnych potokov.

slovakia

left justify in out

Odbor starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu v Liptovskom Mikuláši zatiaľ nevykonáva žiadne opatrenia, keďže nevzniká žiadne ohrozenie bezpečnosti ľudskej činnosti. "Na vybreženie Čierneho Váhu je rezerva ešte takmer jeden meter. Ak by sa aj voda z koryta vyliala, neohrozí nikoho a nič. Správca toku túto situáciu priebežne sleduje," uviedol pre TASR vedúci odboru Miroslav Potančok.

 

So zamŕzaním potoka majú v týchto dňoch problémy vo viacerých obciach okresu. Pracovníkov Slovenského vodohospodárskeho podniku si na pomoc dnes zavolali v Smrečanoch a vo Vyšnej Boci, kde zamŕzajú hladiny riek a tvoria sa ľadové kryhy. "Čiastočne sa nám už potok vylial na miestnu komunikáciu, no obydlia zatiaľ nie sú ohrozené. Pracuje tu niekoľko mechanizmov," potvrdila starostka Vyšnej Boce Ľubica Trégerová. V Smrečanoch sa podľa starostu Vladimíra Šiarnika zatiaľ nevyskytli väčšie problémy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies