V obci, ktorú vypálili nacisti volili Kotlebu: Dostal 27% hlasov

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 18:09 • 2 min
V obci, ktorú vypálili nacisti volili Kotlebu: Dostal 27% hlasov

OSTRÝ GRÚŇ – Hovorí sa, že história je „magistra vitae“, teda učiteľkou života. Vyzerá to tak, že obyvatelia tejto obce sa z histórie absolútne nepoučili.

slovakia

left justify in out

Len nedávno (21. Januára) si obyvatelia Kľakovskej doliny pripomenuli 71. výročie zverstva, kedy nemeckí nacisti vypálili dve dediny a vyvraždili 148 obyvateľov.  Ide o udalosť známu aj ako Krvavá nedeľa, pretože krv zafarbil sneh na červeno.

 

img

 

img

 

V obci Ostrý Grúň, ktorú počas Slovenského národného povstania (SNP) vypálili nacisti, získala v sobotňajších (5. marec) voľbách Kotlebova strana (Ľudová strana Naše Slovensko) 27 percent hlasov.

 

Čím sa po Smere-SD stala druhou najúspešnejšou stranou v obci. "Som z toho sklamaná... No myslím si, že to nemá nič spoločné so situáciou v dedine. Vyzerá to tak, že v rodinách absentuje výchova," reagovala starostka obce Jana Angletová.

 

Domnieva sa, že Kotlebu volili hlavne mladí ľudia do 21 rokov. „Tí si nepamätajú hrôzu, ktorú zažili starší občania,“ povedala starostka a jej zástupca Miroslav Seget dodal: „Otázka znie, kde robíme chybu. Zjavne pietne spomienky nie sú účinné.“ 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies