V obchode so suvenírmi na Orave predávali nelegálne vyrobený alkohol

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:50 • 2 min
V obchode so suvenírmi na Orave predávali nelegálne vyrobený alkohol

TRSTENÁ - Colníci z trstenskej pobočky Colného úradu (CÚ) v Žiline našli pri kontrole obchodu so suvenírmi na Orave nelegálne vyrobený alkohol. Obchodník ho vyrábal doma bez potrebného povolenia. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa CÚ v Žiline Božena Chríbiková.

slovakia

left justify in out

Fľaše naplnené liehom s lesným ovocím s názvom Hafirovica a Brušnicovica našli colníci na predajnom pulte aj pod ním. "Predajca sa pri kontrole prevádzky colníkmi vyjadril, že tento likér vyrába doma zmiešaním liehu s čučoriedkovým alebo brusnicovým kompótom. Potom na fľašky nalepí vlastné etikety," uviedla. Colníci pre chýbajúce povolenie, doklady o kúpe liehu a kontrolné známky na baleniach tovar zaistili.

 

Podľa Chríbikovej nejde o prvý takýto prípad, aj v minulosti sa colníci stretli s predajom podobného druhu alkoholického nápoja napríklad pod názvami Trnkovica alebo Drienkovica. "Podniky vyrábajú a ponúkajú takéto likéry ako svoje špeciality. Postup, akým ich pripravujú, je podľa predpisov považovaný za spracovanie liehu na liehoviny a okrem schválení iných úradov sa na túto činnosť vyžaduje aj povolenie z príslušného colného úradu," dodala hovorkyňa žilinského CÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies