V nominácii na Zlatú loptu FIFA šesť Nemcov, Ronaldo aj Messi

NETKY.SK • 28 Október 2014, 09:49 • 2 min
V nominácii na Zlatú loptu FIFA šesť Nemcov, Ronaldo aj Messi

ZÜRICH - V nominácii na Zlatú loptu FIFA pre najlepšieho futbalistu sveta za rok 2014 figuruje šesť Nemcov z tímu úradujúcich majstrov sveta.

slovakia

left justify in out

Do 23-členného výberu sa dostali brankár Manuel Neuer, obranca Philipp Lahm, stredopoliari Bastian Schweinsteiger s Tonym Kroosom, útočník Thomas Müller a krídelník Mario Götze - strelec víťazného gólu vo finále MS proti Argentíne. Informovala o tom agentúra dpa.
      

V nominácii nechýbajú ani obhajca trofeje Portugalčan Cristiano Ronaldo a Argentínčan Lionel Messi. Horúcimi kandidátmi na Trénera roka sú kouč majstrov sveta z Nemecka Joachim Löw a Talian Carlo Ancelotti, ktorý v uplynulej sezóne priviedol Real Madrid k triumfu v Lige majstrov. Anketu každoročne organizuje Medzinárodná futbalová federácia v spolupráci s magazínom France Football.
      

Do hlasovania sa zapoja kapitáni a tréneri reprezentačných tímov i vybraní novinári. Prvého decembra oznámia troch finalistov v jednotlivých kategóriách, mená ocenených slávnostne vyhlásia 12. januára 2015 na slávnostnom galavečeri v priestoroch Kongresshausu v Zürichu. Vo švajčiarskom sídle FIFA udelia aj Cenu Ferenca Puskása pre autora najkrajšieho gólu roka a Cenu Fair Play.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies