Ktorý primátor avizuje, že pôjde na polnočnú omšu. Čo mu na Vianociach bude chýbať najviac?

NETKY.SK • 21 December 2020, 14:41 • 2 min
Ktorý primátor avizuje, že pôjde na polnočnú omšu. Čo mu na Vianociach bude chýbať najviac?

Primátor mesta Sabinov je už zvyknutý na tradičné prežívanie najkrajších sviatkov roka v kruhu svojich najbližších.

slovakia

left justify in out

Teraz to bude však o niečo iné. A to nielen samotnou situáciou, ale aj faktom, že rodina sa mu zväčšila. „Som veľmi rád, že sa mi tento rok rodinka rozrástla o zaťa, ktorý bude tiež s nami pri štedrovečernom stole,“ povedal Michal Repaský.

 

 

Primátor východoslovenského mesta každoročne zbožňuje aj zvyk vinšovania. „Už niekoľko rokov sa po večeri celá rodina vyberieme zavinšovať k rodičom i svokrovcom. Tento rok to však kvôli nariadeným opatreniam vynecháme,“ vysvetlil.

 

No nerád by sa vzdal tradičnej svätej omše, ktorá pre Slovákov, najmä na východe, je od Vianoc takmer neodmysliteľnou. „Zaužívanú polnočnú omšu si však nenechám ujsť a plánujem na ňu ísť,“ prezradil Repaský, ktorého však mrzí nemožnosť vidieť ďalších členov rodiny.

 

 

„Odoprieť si musíme návštevu súrodencov a známych,“ povedal s tým, že aj preto sa bude musieť tentokrát posilniť na duchu inak, ako pri spoločných stretnutiach. „Novú energiu a silu do ďalšej práce chcem nabrať na vychádzkach po našej krásnej prírode,“ doplnil.

 

A špeciálne ho mrzí aj nemožnosť uvidieť radosť v očiach sabinovských detí, ktoré mali dostať špeciálny darček. „Osobne ma veľmi mrzí, že nebudeme môcť v meste urobiť ohňostroj pre detičky a silvestrovský kultúrny program, ktorý sme chceli urobiť,“ vysvetlil, no dodal, že 21. storočie ponúka aj veľkú pomoc.

 

 

Podujatí v prospech posilnenia ducha sa totiž nevzdávajú. „Kultúrne podujatia sme vysielali v online-priestore a občania si ich môžu pozerať aj v repríze na FB-profile Život v Sabinove,“ dodal primátor Michal Repaský.

 

Šéfovi tohto východoslovenského mesta s dominantným gotickým chrámom v dobe poznačenej ochorením COVID-19 chýba aj nemožnosť byť s ľuďmi. „Mne osobne veľmi chýba kontakt s občanmi. Veľmi rád by som sa s nimi stretol a prihovoril sa im tvárou v tvár a poďakoval im za rok 2020,“ uzavrel s tým, že máme veľkú nádej.

 

Dostať od nás nový koronavírus totiž dokážeme rýchlejšie vtedy, ak sa všetci pridáme maximálne, ako môžeme, a to v drobných veciach, ktoré si pre dobro spoločnosti odoprieme. „Pevne verím, že aj ten čas už čoskoro príde, ak budeme zodpovední a disciplinovaní,“ zdôraznil Michal Repaský. Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť na shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies