V nominácii FIFA na Trénera roka aj Ranieri, Coleman či obhajca Enrique

NETKY.SK • 2 November 2016, 14:45 • 2 min
V nominácii FIFA na Trénera roka aj Ranieri, Coleman či obhajca Enrique

ZÜRICH - V nominácii Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na cenu pre trénera roka je aj meno talianskeho kouča Claudia Ranieriho, ktorý priviedol v minulej sezóne k titulu v anglickej Premier League Leicester City. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

FIFA v stredu zverejnila mená desiatich nominovaných, nechýba medzi nimi ani tréner Realu Madrid Zinedine Zidane z Francúzska. Ten priviedol "biely balet" k triumfu v Lige majstrov 2015/2016.

 

Na zozname uchádzačov je aj Walesan Chris Coleman, ktorý na letnom EURO vo Francúzsku postúpil s "drakmi" až do semifinále. V menoslove nechýbajú ani tréneri finalistov šampionátu - Fernanda Santosa z Portugalska, resp. Francúza Didiera Deschampsa.

 

Obhájiť minuloročné víťazstvo môže aj tréner FC Barcelona Luis Enrique či tréneri anglických Manchestru City a FC Liverpool Pep Guardiola (víťaz z roku 2011), resp. Jürgen Klopp. Ďalšími adeptmi sú Mauricio Pochettino z Tottenham Hotspur a Diego Simeone z Atletica Madrid.

 

Hlasovať v ankete budú tréneri a kapitáni svetových reprezentácií, vybraté médiá a fanúšikovia v online hlasovaní. FIFA oznámi užšiu trojčlennú nomináciu 2. decembra. Slávnostný ceremoniál pod názvom Best FIFA Awards sa uskutoční 9. januára budúceho roka v Zürichu.

 

kandidáti na cenu Tréner roka 2016 podľa FIFA:

Chris Coleman (Wales), Didier Deschamps (Francúzsko), Pep Guardiola (Bayern Mníchov, Manchester City), Jürgen Klopp (FC Liverpool), Luis Enrique (FC Barcelona), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Claudio Ranieri (Leicester City), Fernando Santos (Portugalsko), Diego Simeone (Atletico Madrid), Zinedine Zidane (Real Madrid)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies